Нема оправдања, било смо недопустиво лоши

Резултат није био претерано добар, игра је била очајна. Овако би могао да се сумира меч који су на Исланду одиграли фудбалери Црвене звезде, а са овомоценом се слажу и у табору најтрофејнијег српског клуба. "Нећу и не желим да се скривам и тражим било каква оправдања, ни ја, нити моји играчи. Чињеница је да смо играли недопустиво лоше. Не желим да тражим алиби у лошем суђењу нити у дугом путу, већ кажем отворено да је игра била испод очекиваног нивоа, рекао је Славиша Стојановић.

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић, сасвим разумљиво, ни најмање није задовољан игром својих изабраника у реванш мечу другог кола квалификација за Лиге Европе против ипак нејаког ИБВ-а.

Црвено-бели су, на једвите јаде, изборили реми без голова против исландског представника, који је пропустио неколико изгледних прилику, а међу њима и једанаестерац.

"Нећу и не желим да се скривам и тражим било каква оправдања, ни ја, нити моји играчи. Чињеница је да смо играли недопустиво лоше. Не желим да тражим алиби у лошем суђењу нити у дугом путу, већ кажем отворено да је игра била испод очекиваног нивоа", рекао је Стојановић.

"Прошли смо у наредну рунду, али то није први утисак са данашњег сусрета, већ наше слабо издање. Убудуће нам се овакве и сличне грешке не смеју понављати, јер можемо бити дебело кажњени ".

Голман Црвене звезде Бобан Бајковић, који је одбранио поменути пенал, казао је да је његов тим имао среће и истакао да црвено-бели морају да поправе многе ствари у игри.

"Највише волим утакмице у којима не морам да браним пенале и у којима немам пуно посла, јер то онда значи да Звезда игра добро и да је надмоћна на терену. У појединим тренуцима смо имали и среће. Требало је много раније да решимо питање победника, имали смо прилике за то, нисмо их искористили и након тога се увукла нервоза у тим", нагласио је Бајковић.

Он је додао и да је незадовољан суђењем, али да не жели превише да се осврће на то.

"Морамо да се стиснемо и поправимо много тога до двомеча са Черноморецом", поручио је Бајковић.

Млади дефанзивац Црвене звезде Дарко Лазић, заједно у пару са Јованом Крнетом, успео је да сачува Бајковићеву мрежу у 180 минута двомеча са ИБВ-ом. Наравно, и поред тога, врло је мало разлога за задовољство.

„Пружили смо доста слабу партију и не постоји никакво оправдање за то. Борили се јесмо, али нисмо показали квалитет. Исланђани су нам створили превише проблема јер нисмо успели да постигнемо гол на време. Након тога смо постали нервозни и почели стихијски да играмо, без праве идеје. Морамо много тога да исправимо у нашој игри и заиграмо много боље у наставку квалификација и касније у домаћем шампионату", закључио је Лазић.

Црвено-бели ће први меч трећег кола квалификација, против украјинског Черномореца, играти 1. августа у Одеси.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво