Слаба игра Звезде довољна за пролаз

ИБВ - Црвена звезда 0:0. Црвена звезда је успела да испуни главни циљ, да се пласира у трећу рунду квалификација за Лигу Европе, али то би било све. Слаба игра црвено-белих, која је на видело изнела све недостатке тима који се тек склапа, сигурно неће бити довољна у наставку европске одисеје.

22.20 - Крај утакмице на Вестманеји. Резултат се може сматрати и повољним за српског представника, ако се узме у обзир однос снага на терену у последњих 15, или чак 20 минута сусрета. Црвена звезда мора много боље уколико не жели да заврши европску епизоду већ у наредном колу, када је очекује кудикамо озбиљнији противник.

22.10 - Закувало се у последњих 15-ак минута утакмице. Прво је ИБВ-у поклоњен једанаестерац (Крнета, поприлично очигледно, није играо руком у казненом простору), али је затим Бајковић успео да га одбрани. У овом тренутку "нула" делује врло примамљиво фудбалерима Црвене звезде. 

22.06 - Најзанимљивији моменат утакмице, барем до сада, догодио се у 76. минуту. НИје у питању погодак, није у питању чак ни лепа акција или изгледна прилика. Млади Стефан Михајловић, који је у игру ушао са клупе, у само 5 минута је успео да добије два жута картона и да заради искључење.

21.35 - Почео је други део утакмице између ИБВ-а и Црвене звезде. Само 45 минута дели Црвену звезду од проласка у наредну рунду квалификација за Лигу Европе. Наравно, не би било на одмет када би фудбалери најтрофејнијег српског клуба подигли ниво своје игре и тиме обрадовали своје навијаче, посебно оне који су допутовали на сам меч. 

21.20 - Завршено је прво полувреме на Исланду. Црвена звезда није успела да постигне погодак, чини се да није била ни превише близу томе. Наравно, несадржајним и, на моменте, незанимљивим првим делом утакмице задовољнији мора да буде управо српски тим. Оно што остаје евидентно јесте да ће црвено-бели морти драстично да поправе ниво игре у наредним фазама европског пута. Наравно, под условом да до њих дође. 

21.10 - Молдавска Дачија је победила Черноморец из Одесе са 2:1. И поред тога, Украјинци иду даље јер су у првом мечу славили са 2:0. Дакле, Черноморец игра против бољег из двомеча ИБВ - Звезда. 

20.31 - Почео је меч на далеком Исланду. Црвена звезда оверава пролазак у трећу рунду квалификација за Лигу Европе. 

Најбитније моменте са утакмице можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе пошто су вечерас на гостујућем терену, у реванш утакмици другог кола, играли против представника Исланда, екипе ИБВ-а, нерешено 0:0.

Први меч пре седам дана у Београду црвено-бели су добили резултатом 2:0.

Црвена звезда: Бајковић, Лазић, Крнета, Младеновић, Вешовић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић (од 67. Савићевић), Печник, Касалица (од 86. Миливојевић), Дауда (од 61. Михајловић).

ИБВ: Џејмс, Гуђонсон, Гарнер, Олафсон, Сигурбјорнсон, Гудмундсон, Торстеинсон, Бергсон (од 63. Симондсон), Торвардсон (од 80. шпеар), Мавеје, Џефс.

Фудбалери представника Србије очекивано су прошли даље, али су разочарали на гостовању на исландском острву. Играли су слабо и неповезано, а у завршници са доста нервозе, па је Михајловић морао ван терена због два жута картона.

Прво полувреме протекло је у правој успаванци. Приказан је слаб и незанимљив фудбал, а Београђани су створили само једну изгледну прилику. Међутим, слаб шут Нинковића из близине одбранио је голман Џејмс.

Нешто боља и ангажованија игра виђена је у наставку сусрета, али су црвено-бели необјашњиво постали нервозни, правећи непотребне прекршаје. Исланђани су у завршници преузели иницијативу, па су лако могли до вођства.

Најповољнију шансу ИБВ је пропустио у 79. минуту, када је престрого досуђен пенал, а голман Бајковић је, на срећу, био на висини задатка и одбранио шут Гудмундсона.

До краја меча црвено-бели су грчевито чували мрежу и издржали притисак домаћег тима, па су на крају одбранили предност из првог сусрета и очекивано прошли даље.

У трећем колу квалификација за Лигу Европе Црвена звезда ће играти против украјинског черномореца из Одесе, који је елиминисао молдавску Дачију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво