Читај ми!

Грубор: Нисам гађао навијаче

Генерални секретар Партизана Дарко Грубор изјавио је да није гађао навијаче пластичном флашом и да су црно-бели после "једног од најтежих инцидената" у историји клуба "пуком срећом" избегли тежу казну Европске фудбалске уније.

Фудбалери Партизана синоћ су се пласирали у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су елиминисали јерменски Ширак захваљујући постигнутом голу у гостима. У првој утакмици прошле среде било је 1:1, док је реванш у Хумској завршен без голова.

Навијачи Партизана су због лоше игре и слабог залагања екипе узвикивали "управа напоље", док су поједини навијачи на западној трибини флашицама и другим предметима гађали челнике клуба који су седели у ложи.

"Били су то драматични догађаји, један од најтежих инцидената у историји клуба. Непосредно по завршетку утакмице централна ложа је била засута предметима, међу којима је било и оних који су могли да изазову тешке телесне повреде као флашице са течношћу, упаљачи, мобилни телефони", навео је Грубор у саопштењу објављеном на клупском сајту.

Грубор је у једном тренутку узео пластичну флашу која је улетатла у ложу и гађао навијаче на трибини.

"Проблем је био у томе што су у ложи седели званичници УЕФА, делегат и посматрач суђења. Остали присутни су својим телима морали да их заштите од предмета који су летели са свих страна. Док смо их водили према излазу из ложе, ја сам једну флашицу која је пала испред мене вратио према оградном зиду, она је одскочила од горње ивице зида и одлетела према трибини", рекао је он. "Можда ће тај чин неком дати повод да жртве насиља представи као виновнике, али чињенице су, нажалост, неумољиве", додао је. 

Грубор је рекао да су челници УЕФА били уплашени и збуњени, али да је клуб пуком срећом избегао тежу казну.

"Пуком срећом смо избегли тежу казну него пре шест година у Мостару. Очигледно морају да се предузму додатне безбедносне мере. Ми смо пре неколико година скратили ограде на истоку и западу, трудили се да се атмосфера на стадиону приближи западноевропским стандардима, али очигледно је та жеља преурањена", рекао је Грубор.

Генерални секретар шестоструког узастопног шампиона Србије рекао је да је садашња управа најуспешнија у ближој историји клуба али и да је "најомраженија", као и да је то "психолошки феномен који заслужује дублу анализу". Он се извинио навијачима због свог поступка, али рекао и да очекује извињење.

"Најискреније се извињавам свима који се осећају повређеним, али очекујемо извињење и од свих оних који су изгубили главу и насилничким понашањем угрозили живот и здравље лица која су се налазила у ложи, као и будућност и егзистенцију клуба. Ја ћу наравно наставити да се уздигнуте главе крећем улицама града у коме сам рођен пре педесетак година", рекао је Грубор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво