Читај ми!

Интервју: Душан Тадић

Нападач Твентеа Душан Тадић овог лета планирао је само једну ствар која ће му одвојити мисли од терена-свадбу са дугогодишњом девојком Драганом Вуканац. Многи су претпостављали да ће понуде великих европских клубова пореметити фокус овог 24. годишњег фудбалера а заправо је повреда на старту припрема избацила из ритма овог српског репрезентативца.

Осам минута после уласку у игру на пријатељској утакмици са Бохумом Душан Тадић је већ морао ван терена. Клизећи старт Флориана Јунгвирта са обе ноге имао је за последицу тежу повреду десног колена. Клупски лекари су прогнозирали паузу од три до шест недеља. Тренер Михел Јенсен већ се помирио да почне сезону без најбољег играча. Душан Тадић је размишљао другачије. Позвао је кондиционог тренера и тренера за опоравак од повреде Андреју Милутиновићa који му је рекао да ће му бити потребно мање од седам дана да га врати спремног у клуб. У Твентеу су са изненађењем примили вест али и одлучили да га пусте, када је већ тако.

"У понедељак се прикључујем екипи а да сам се лечио у клубу опоравак би трајао три недеље дуже", рекао је Тадић за Радио Телевизију Србије.

Није први пут да Милутиновић и Тадић раде заједно. Неколико дана су се у јуну припремали у Београду.

"Супер се осећам, сваки дан опоравак иде све боље и боље. Све захваљујући Андреју Милутиновићу и његовој магији. Човек је невероватан, он је Меси у свом послу. Радимо 10 часова дневно..."

Милутиновић је као поново изненадио лекаре, прво својом прогнозом а потом и начином и брзином којом је опоравио Тадића.

"Повреда је непотпуна руптура медијалног лигамента десног колена. Радимо седам дана а заиста је милина радити са неким ко је професионалац као он", рекао је Милутиновић за РТС.

Са Тадићем код Андреје Милутиновића су тренутно и Милан Обрадовић, за којег се прича да би ускоро могао да потпише за Партизан, Стефан Бабовић и Огњен Вранеш репрезентативац БИХ. Један део припрема и опоравка је и криосауна у којој је температура 75 степени Целзијуса.

Овог лета Душан Тадић је имао мало времена за одмор а велики део провео је планирајући венчање после којег је брзо отишао натраг у Еншеде на почетак припрема.

"Био сам седам дана у Турској у Белеку пре свадбе. Из Твентеа су на венчању били бугарски голман Николај Михајлов и Белгијанац Насер Чадли као и читав стручни штаб који је дошао приватним авионом да би могли да се врате на утакмицу."

Душан Тадић, прошле сезоне стрелац 12 голова, и други асистент холандског првенства са 15 асистенција стиже у Твенте у понедељак и одмах се прикључује нормалном раду екипи.

"Не знам да ли ћу остајати у Твентеу. Колико видим, клуб не жели да ме прода али у фудбалу се никада не зна. Ако останем, наше амбиције су једно од прва три места."

 Тадић ће бити спреман и за почетак Првенства и за пријатељску утакмицу Србије и Колумбије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара