Ништа од бомбе на Маракани

Стефан Бабовић, упркос најавама и спекулацијама, неће постати нови фудбалер Црвене звезде. Трансфер који је могао да уђе у историју, слично оном Милка Ђуровског или пак Владимира Стојковића, неће се остварити због "непотребног гомилања играча у везном реду". Евентуални бес навијача, наводно, нема никакве везе са тим.

Иако је чаршија пришала другачије, иако су чак и поједини чланови Управног одбора били сагласни са овом идејом, Стефан Бабовић ипак неће бити нови фудбалер Црвене звезде, одлучено је на Управном одбору клуба.

Како преносе београдски медији, подела око овог питања је било у самом врху најтрофејнијег српског клуба, али је мишљење које је преовладало било оно да Бабовић није неопходан Црвеној звезди, осетно појачаној на позицијама које иначе покрива некадашњи фудбалер Партизана.

Бабовић је, осим за црно-беле, играо још и за Нант, ОФК Београд, Фејенорд и Сарагосу, са којом је недавно раскинуо уговор. Као потенцијално појачање почео је да фигурира крајем прошле седмице.

Истина, сличних прича је било и прошлог лета, када је Бабовић уместо на Маракани завршио у Шпанији. Да подсетимо, из Партизана, клуба у којем је поникао, је отишао и добрим делом због врло лошег односа са навијачима.

У Сарагоси се није наиграо, напротив, а тим уз Арагона је, као последњи на табели, испао у Сегунду.

Саме приче о његовом хипотетичком доласку у Љутице Богдана изазвале су неподељено негативне реакције навијача Црвене звезде, и то не само оних најватренијих окупљених у групи „Делије север". Бабовић је био, и вероватно ће увек остати, један од оних фудбалера које просечан љубитељ фудбала у Србији поистовећује са једним клубом, у овом случају Партизаном.

Упркос свему, инсистира се, одлука која је донета проузилази искључиво из спортских мотива, јер одбрана и њено јачање остају апсолутни приоритет у текућем прелазном року.

Не треба заборавити и напад, посебно након повреде Ђорђа Ракића и одласка Огњена Мудринског.

Црвена звезда свој први такмичарски меч ове године игра у четвртак, пред својим навијачима, против исландског тима ИБВ, у оквиру другог кола квалификација за Лигу Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије