Читај ми!

Са Пинто напустио Звезду!

Рикардо Са Пинто је поднео оставку на место шефа стручног штаба Црвене звезде. Португалац затворио тренинг за медије у среду, а у свлачионици се поздравио са играчима. Са Пинто своје незадовољство исказао још у понедељак, на прозивци.

Досадашњи тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинто поднео је данас оставку, преносе београдски електронски медији. Португалац је на ужареној клупи црвено-белих провео тачно сто дана.

Португалац је у понедељак на почетку припрема признао да је незадовољан стањем које је затекао по повратку са одмора и чињеницом да се не зна са каквим тимом ће црвено-бели ући у нову сезону.

Са Пинто је Управном одбору предочио план према коме би требало да се ради током паузе, али је, како је и сам нагласио, мало шта од тога испоштовано. Нису доведена појачања на дефицитарним позицијама, а и продат је Урош Спајић, један од оних на чијем останку је инсистирао сада већ бивши тренер црвено-белих.

Како преносе београдски медији, челни људи клуба из Љутице Богдана су већ били упознати са оваквом одлуком Са Пинта, па су сходно с тим већ и почели потрагу за новим тренером.

Исти медији спекулишу и да би растанак Звезде и Са Пинта могао да значи одлазак и спортског директора Зорана Стојадиновића, који је и довео португалског стручњака.

Са Пинто је у Звезду дошао у марту као наследник Александра Јанковића, у тренутку када је екипа заостајала 11 бодова за Партизаном.

За кратко време стабилизовао је игру, "везао" је осам победа и дошао на само два бода заостатка у односу на вечитог ривала. Ипак, 18. маја у вечитом дербију Звезда је изгубила од Партизана са 1:0 и шесту годину заредом остала без титуле државног првака.

Пре црвено-белих, Са Пинто је тренирао Спортинг из Лисабона.

Дошао сам да освајам трофеје, али то није могуће

Рикардо Са Пинто је рекао да је поднео оставку јер нису испуњени услови које је тражио и да не може да води клуб без тога.

"Данас је врло тужан дан за мене, јер сам донео одлуку са својим помоћником да напустим клуб. Ово није нешто што сам желео да урадим када сам потписивао уговор. Дошао сам са жељом да освајам трофеје и имао сам визију како да то урадим", рекао је Са Пинто новинарима испред стадиона.

Португалски стручњак рекао је да је пре одласка кући на одмор дао управи довољно времена да створи услове које је тражио, али да се то није десило.

"Дао сам четири-пет недеља клубу да то уради, и ту не мислим само на играчки кадар, али се ништа није десило за то време. Морам да будем коректан према себи, ја сам особа која улази са страшћу у посао и мислим да је овако најбоље за све. Ако нисам мотивисан, не можемо да дођемо до циљева", рекао је Са Пинто.

Он је казао да су циљеви Звезде освајање трофеја, али да то није могуће у овом тренутку.

"За три недеље не можемо да створимо тим".

Са Пинто је рекао да није затворио врата у Црвеној звезди и да ће увек бити ту "кад се среде услови".

"Нисам затворио врата за будућност, а то сам рекао и људима у клубу. Ја сам ту, али прво морате да средите услове да Црвена звезда поново буде клуб који се поштује не само у Србији, него и у Европи, као што је то било 1991. године", рекао је Са Пинто.

Португалац је додао да ће његов наследник такође имати исту ситуацију и да ће осећати велики притисак.

Са Пинто је са новинарима разговарао испред стадиона, а није желео да одговара на питања. 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво