Читај ми!

ФСС упутио протест ФИФА и ФС Швајцарске

Фудбалски савез Србије (ФСС) упутио је данас протестну ноту и званична писма челницима Светске фудбалске федерације (ФИФА) и ФС Швајцарске поводом учешћа младе косовске репрезентације на турниру који је одржан протеклих дана у Швајцарској.

Поводом ушећа младог тима са Косова на турниру у Швакцарској, Фудбалски савез упутио је протстна писма челницима ФИФА и Фубалског савеза Швајцарске.

ФСС је подсетио на стриктну примену дозвољених мера, издатих од стране Извршног одбора ФИФА у домену дозвољавања одређеним млађим и женским генерацијама клубова са територије Косова да играју.

Поред наведених инстанци - ФИФА као кровне светске организације и ФС Швајцарске на чијој је територији овај турнир организован, ФСС је упутио и писма истоветне садржине и ФС Бразила, ФС Египта и ФС Гане, чије су селекције узеле учешће овом приликом.

"Желећи да делујемо превентивно и у складу са државном политиком са једне и фудбалским одредбама ФИФА са друге стране, ФСС се данас у званичној форми обратио и челницима министарства иностраних послова наше земље. Циљ је да са тог надлежног места Републике Србије буду упознате све амбасаде наше земље у свету, да прате ситуацију око евентуалног учешћа неких клубова или селекција такозване државе Косово и да делују у случају непримењивања дозвољених мера", наводи се у саопштењу ФСС.

ФСС је подсетио и да ниједна екипа с Косова не сме да игра под националним обележјима, да истиче заставу, нити да буде интонирана химна.

Млада фудбалска репрезентација Косова учествовала је на турниру "Ваис куп" у Швајцарској, а домаћин је селекцију која није члан Међународне фудбалске федерације (ФИФА) третирао као да то јесте и прекршио одлуку ФИФА са конгреса у Јапану.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара