Читај ми!

Пелегрини званично у Ситију

Мануел Пелегрини нови је шеф стручног штаба Манчестер Ситија. Чилеанац је ове сезоне правио "чуда" у Лиги шампиона са Малагом, а на клупи "грађана" замениће смењеног Роберта Манћинија.

Доскорашњи тренер Малаге Мануел Пелегрини и званично је од данас менаџер Манчестер Ситија, уместо отпуштеног Роберта Манћинија, саопштио је премијерлигашки клуб. Педесетдеветогодишњи Чилеанац изјавио је да је одушевљен новим изазовом.

"Клуб има јасну визију успеха на и ван терена и лично желим да дам максимални допринос", рекао је Пелегрини на клупском сајту.

Бивши тренер Виљареала и Реал Мадрида преузима Сити који је у одличној финансијској ситуацији, али протекле сезоне није успео да одбрани титулу првака Енглеске, коју је освојио 2012.

Сити је у финалу ФА Купа био поражен од Вигана, који је испао из Премијер лиге, а протекле сезоне није успео да напредује ни у Лиги шампиона у којој је елиминисан у групној фази.

Очекивања клуба су висока за наредну сезону, а извршни шеф клуба Феран Соријано рекао је прошлог месеца да Сити жели пет трофеја у наредних пет година.

Пелегрини, познат по надимку "Инжењер", заслужио је ту репутацију стварајући тимове који играју атрактивно, уз велики проценат поседа лопте.

"Мануел је изузетно искусан и успешан менаџер", рекао је председник Ситија Калдун А Мубарак.

Он је додао да је клуб "импресиониран Пелегринијевом филозофијом игре, ставом и посвећеношћу развоју фудбала у Ситију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се