Дошао сам у клуб велике историје

Нови фудбалер Бенфике Филип Ђуричић рекао је да се није двоумио када је одлучио да потпише петогодишњи уговор са тим клубом. Знам много о Бенфики и њеном нападачком стилу игре, где играчи који носе дрес са бројем 10 имају кључну улогу. То су радили (Пабло) Аимар и Руи Кошта и због тога ми је било лако да донесем одлуку, рекао је српски репрезентативац.

Нови фудбалер Бенфике Филип Ђуричић рекао је да се није двоумио када је одлучио да потпише петогодишњи уговор са тим клубом. 

Ђуричић је претходне четири године играо за холандски Херенвен, а у Бенфики ће играти заједно са српским фудбалерима Немањом Матићем и Лазаром Марковићем, а ускоро и Миралемом Сулејманијем.

Он је прошао лекарске прегледе и јуче је званично представљен као нови играч португалског клуба.

"Нисам се двоумио када сам одлучивао о преласку у Бенфику. Пет година у том клубу ће ми помоћи да напредујем. Сада сам само концентрисан на нови клуб", рекао је Ђуричић, пренели су португалски медији.

Репрезентативац Србије рекао је да жели да се докаже у лисабонском клубу.

"Знам много о Бенфики и њеном нападачком стилу игре, где играчи који носе дрес са бројем 10 имају кључну улогу. То су радили фудбалери (Пабло) Аимар и Руи Кошта и због тога ми је било лако да донесем одлуку", рекао је 21-годишњи фудбалер.

"Бенфика има велику историју и надам се да ћу дати свој допринос", додао је Ђуричић.

Ђуричић је прошле године дебитовао за репрезентацију Србије, одиграо је 11 утакмица и постигао четири гола.

Прошао је омладинску школу Црвене звезде, а након кратке епизоде у Олимпијакосу, а пре одлака у холандски Херенвен, наступао је за Раднички из Обреновца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара