Фудбал уживо: Збогом Бразилу, мук на Максимиру

Теорија води "Орлове" на Светско првенство. Србија изгубила од Белгије, Де Брујне и Фелаини донели победу домаћину, Коларов ублажио пораз сјајним голом из "слободњака". Џеко и другови "уништили" Летонију. Шкоти утишали Максимир. Брука у Подгорици.

23.50 - Португал је победио Русију са 1:0, голом Елдера Постиге у 9. минуту. 

22.55 - Голеада на Исланду, где је домаћи тим изгубио од Словеније са 4:2. 

22.42 - У потпуно шокантном мечу у Подгорици, Украјина победила са 4:0. Украјинци су имали играча мање од 45. минута, а повели су у 52. минуту. Међутим, Волков је зарадио искључење у66., а затим и Павићевић у 81. минуту. 

22.40 - Лихтенштајн и Словачка су одиграли 1:1, као и Молдавија и Пољска и Албанија и Норвешка. Аустрија победила Шведску са 2:1, Шешка и Италија поделили бодове - 0:0, Ирска рутински са Фарским Острвима - 3:0, Грчка боља од Литваније у гостима - 0:1. 

22.32 - Готово је. Белгија је победила са 2:1. Шансе да Србија заигра у Рију сада су у домену теорије.

22.25 - ГООООЛ! Александар Коларов одлично гађа из слободног ударца. Овај пут Куртоа ништа није могао да уради.

22.09 - И Раћа Петровић је шутирао са дистанце, али Куртоа, још једном, несавладив. 

22.06 - А сада иста таква шанса, и још боља на супротној страни терена., Азар, који је ушао у игру, је протутњао средином терена, проиграо Де рујнеа, а овај послужио лопту као на тацни Бентекеу на петерцу, а снажни нападач се обрукао, лоше захвативши лопту. 

22.05 - Шок на Максимиру! Шкотска победила Хрватску са 1:0, голом Снодграса. 

22.04 - Колосана прилика за Србију, попут оне у првом полуврему. Коларов је "заврнуо" лопту са леве стране, Марковић шутирао главом, али право у голмана Белгије. 

22.02 - Одличан ударац Миливојевића зауставља феноменални Куртоа. Марковић је покушао након тог ударца, али веома непрецизно. 

21.58 - ГОЛ! Маруан Фелаини постиже гол главом после корнера, после, можда начињеног прекршаја над Ивановићем. Али, фаул није досуђен, Белгија води са 2:0. 

21.55- Баста је опробао ударац са дистанце, Куртоа брани, корнер за Србију. 

21.45 - Почиње друго полувреме. 

21.37 - Црна Гора губи од Украјине на свом терену са 0:1, иако има играча више на терену. Стрелац је Денис Гармаш. 

21.30 - Полувреме. Да сумирамо: Белгија води са 1:0, не игра пуном снагом, док Србија има лопту у ногама, делује као сасвим солидан ривал, уз неколико грешака у одбрани, док у нападу фали, као неретко до сада, завршно додавање. 

21.20 - Каква прилика за Србију!!! Баста је прошао по страни, вратио лопту на петерац, Марковић у идеалној прилици, али је лопта завршила између колена Тобија Алдервирелда !?

21.18 - Ужасан судар Венсана Компанија и Владимира Стојковића, дефанзивац Белгије ће морати ван терена како би му се указала помоћ. 

21.13 - Умало да Србија стигне до изједначења. После корнера, Ивановић је лукаво шутирао, на жалост, покрај стативе. 

21.10 - Игра Србије је нешто боља, имају "Орлови" лопту у ногама, али никако да пробију задњу линију Белгије, која је изузетно чврста. 

21.00 - На Максимиру, Хрватска губи на полувремену од Шкотске, стрелац је Роберт Снодграс.  

20.58 - ГОЛ! Вертонген је центрирао са леве стране, пронашао Кевина Де Брујнеа, који погађа главом за вођство Белгије. 

20.45 - Почео меч у Белгији.

20.40 - Белгија: Куртоа, Алдервеирелд, Компани, Ван Бујтен, Вертонген, Витсел, Фелаини, Чадли, Де Брујне, Миралас, Бентеке.
Србија: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Суботић, Коларов, Миливојевић, Фејса, Баста, Тадић, Марковић, Митровић. 

20.00 - Фудбалери Босне и Херцеговине протутњали су Летонијом. Пет голова у мрежи домаћина, редом су погађали Лулић, Ибишевић, Медуњанин, Пјанић и Џеко. У осталим квалификационим утакмицама, Малта је победила Јерменију у гостима са 1:0, Финска Белорусију истим резултатом, а Азербејџан и Луксембург су играли нерешено 1:1.  

 

Репрезентација Србије изгубила је од Белгије у гостима са 2:1, у утакмици седмог кола Групе А квалификација за Светско првенство.

Стрелци за Белгију били су Кевин Де Брујне у 13. и Маруан Фелаини у 60. минуту, док је једини погодак за Србију постигао Александар Коларов у 87.

Србија је остала на трећем месту са седам бодова, док је Белгија прва са 19.

Белгијанци су повели када је Де Брујне после центаршута Јана Вертонгена остао сам на десној ивици петерца и главом лако савладао Владимира Стојковића.

Прву велику прилику за Србију имао је Лазар Марковић када је у 36. минуту после продора Душана Басте шутирао са осам метара, али је Тоби Алдервиерелд блокирао лопту на гол линији.

Србија је у другом полувремену била близу изједначења када је Баста у 54. минуту примио лопту на 30 метара од гола, али је његов одличан ударац одбранио голман домаћих Тибо Куртоа.

Белгија је пет минута касније повела са 2:0 пошто је Фелаини после корнера Де Брујна ударцем главом салвадао Владимира Стојковића.

"Орлови" су после другог примљеног поготка имали још једну добру прилику, али је поново био добар голман Куртоа пошто је одбранио шут Луке Миливојевића са десетак метара. 

Лазар Марковић је већ у следећем нападу могао до гола, али је поново добар био Куртоа и одбранио "зицер".

Србија је, ипак, дошла до гола, када је Коларов одлично шутирао из слободног ударца са 20 метара савладао одличног белгијског голмана. 

Србија ће у следећем колу дочекати Хрватску 6. септембра, док ће Белгија гостовати истог дана у шкотској.

 

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије