Читај ми!

Михајловић верује у победу

Репрезентација Србије у петак у Бриселу игра меч у коме је императив победа. Само три бода остављају нашој селекцији теоретске шансе за пласман на Светско првенство. У табору орлова влада оптимизам, сви су уверени да максималним залагањем могу до тријумфа против Белгије. Селектор Михајловић верује у своје играче и најављује да неће мењати стил игре – нападачки.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је у Бриселу да је оптимиста пред дуел са Белгијом и додао да је Србија заслужила више у квалификацијама за Светско првенство.

"Не мењамо наш стил игре без обзира на противника. Играмо нападачки, агресивно, уз кратке пасове и нападање простора. Неке утакмице одиграли смо боље, неке лошије, али то је нормално за младе играче каквих има доста у репрезентацији. Остајемо при опредељењу које смо имали и у утакмици против Белгије", рекао је Михајловић на конференцији за новинаре у Бриселу.

Он је казао да је оптимиста и да не постоји ни тренер ни играч који иде на утакмицу са мислима о поразу. "Наше опредељење никад није било да не изгубимо већ да победимо утакмицу. Али, победа зависи од многих фактора. Знам да смо заслужили више, али знам да се у фудбалу памти само резултат. Надам се доброј партији и резултату у Бриселу", рекао је Михајловић.

Капитен Бранислав Ивановић рекао је да Белгија има изузетно квалитетан тим, индивидуално много јак, а истовремено уклопљен у снажан колектив.

"Ми, ипак, треба да будемо концентрисани на нас и нашу игру. Сви знамо како је могла да се заврши утакмица против Белгије у Београд и на томе градим оптимизам да можемо да играмо и да им парирамо у Бриселу. У клубу играм са тројицом-четворицом репрезентативаца Белгије и признали су да нису очекивали тако младу и полетну екипу у Београду", рекао је Ивановић.

Заменик капитена репрезентације Александар Коларов рекао је да верује у подвиг у Бриселу. "Много битна утакмица за нас... Свака утакмица је прича зе себе, али притисак и одговорност остају", рекао је Коларов. Он је казао да је Србији ово можда последња шанса за пласман на Светско првенство.

"Можда нам је ово последња шанса за пласман на Мондијал, али верујем да можемо да победимо Белгију упркос евидентном квалитету њиховог тима", рекао је Коларов.

Утакмица између Белгије и Србије игра се сутра од 20.45 сати на стадиону "Краљ Бодуен" у Бриселу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије