Читај ми!

Сузе на Олд Трафорду

Сер Алекс Фергусон последњи пут извео екипу на терен Олд Трафорда. Играчи и навијачи са сузома у очима опраштали се од вољеног менаџера. Фергусон са играчима прославио освајање титуле подижући пехар са играчима.

Легендарни менаџер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон победом се опростио од навијача на Олд Трафорду, где је његов тим данас савладао екипу Свонсија са 2:1, у утакмици претпоследњег 37. кола енглеске Премијер лиге.

Фергусон је последњи пут извео екипу на терен Одл Трафорда пошто је прошле недеље потврдио да одлази у пензију на крају сезоне. Сви на стадиону, укључујући и противничку екипу Свонсија, овацијама су поздравили славног стручњака.

Играчи оба тима формирали су шпалир испред тунела који води из свлачионица и сачекали да се појави Фергусон. Седамдесетједногодишњи стручњак, притиснут емоцијама, са осмехом је поздравио и гостујућу и своју екипу, чији је капитен био Немања Видић, а потом отишао да подели аутограме верним навијачима, који су се, неретко са сузом у очима, опраштали од вољеног менаџера.

На крају утакмице Фергусон је са играчима бурно поздравио освајање шампионски титуле подижући пехар са играчима.

Фергусон је у Јунајтед дошао 1986. године и са "црвеним ђаволима" освојио је укупно 38 трофеја. Под његовим вођством Јунајтед је два пута био првак Европе, а 13 пута шампион Енглеске. Он је најуспешнији стручњак у историји енглеског фудбала, а последњи пут на клупи Јунајтеда седеће 19. маја на првенственом мечу са Вест Бромвич Албионом.

Фергусон се од клупе Јунајтеда опрашта титулом шампиона Енглеске, пошто коло пре краја његова екипа 13 бодова више од Манчестер ситија. Повлачење са места менаџера не значи и Фергусонов одлазак из клуба, јер ће од следеће сезоне бити директор и амбасадор Јунајтеда.

Од навијача на Олд Трафорду данашњом утакмицом опростио се и легендарни играч "црвених ђавола" Пол Сколс.

Фудбалер Манчестер јунајтеда од наредне сезоне са клупе ће предводити Дејвид Мојес.

Да све буде како треба, и да се легендарни менаџер победом опрости од 75.000 навијача, побринуо се Рио Фердинанд постигавши погодак за тријумф три минута пре краја сусрета.

Манчестер јунајтед - Свонси 2:1 (Хернандез 39, Фердинанд 87 - Мичу 49)

Одиграно раније данас:

Стоук - Тотенхем 1:2 (Нзонзи 3 - Демпси 20, Адебајор 83)
Евертон - Вест Хем 2:0 (Миралас 6, 60)
Фулам - Ливерпул 1:3 (Бербатов 33 - Стариџ 36, 62, 85)
Норич - Вест Бромвич Албион 4:0 (Снодграс 25, Холт 62, Меколи 65. аутогол, Хоусон 90)
Квинс Парк ренџерс - Њукасл 1:2 (Реми 11. пенал - Бен Арфа 18. пенал, Гуфран 35)
Сандерленд - Саутхемптон 1:1 (Бардсли 68 - Панчон 76)

Одиграно јуче: Астон Вила - Челси 1:2. У уторак се састају Арсенал и Виган, као и Рединг и Манчестер Сити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво