Увертира пред дерби

Утакмицама 27. кола за викенд сe наставља такмичење у Јелен Суперлиги. Водећи Партизан игрa у Крагујевцу против Радничког, док Црвена звезда дочекује ОФK Београд. Победа је императив за вечите ривале јер се наредног викенда игра дерби, који ће, по свој прилици, одлучити овогодишњег шампиона.

Утакмицама 27. кола за викенд сe наставља такмичење у Јелен Суперлиги. Водећи Партизан игрa у Крагујевцу против Радничког, док Црвена звезда дочекује ОФK Београд.

Већина утакмица 27. кола играју се у суботу од 17 сати, дуел у Крагујевцу Радничког и Партизана почиње у 15, а меч Звезде и ОФK Београда од 19 сати.

У недељу од 17 сати игра се утакмица Нови Пазар - Војводина. Партизан у Крагујевцу жели победу како би задржао бодовну предност у односу на првог пратиоца Црвену звезду. Црно-бели сада имају само два бода предности (61) и покушаће да додју до другог узастопног тријумфа од како је Вук Рашовић преузео екипу и у добром расположењу дочекају "вечити" дерби, који се игра следећег викенда.

С друге стране, Раднички, кога ће са клупе предводити Драгољуб Беквалац, бори се за опстанак и потребни су му бодови како би се извукао из опасне зоне. Раднички је претпоследњи са 24 бода, два мање од БСК-а који није у опасној зони.

У прошлом колу Партизан је победио Раднички из Ниша (3:1), а Раднички је изгубио у Београду од ОФК-а са 0:1.

Црвена звезда је у серији од седам победа од како је екипу преузео Португалац Са Пинту и жели да настави са добрим резултатима како би остала у трци са "вечитим" ривалом, али и у доброј позицији пред дерби. Црвено-бели желе да се "освете" сутрашњем ривалу за поразе у првенству и четвртфиналу Купа Србије.

И ОФК Београд је у доброј серији, после три везане победе улази у утакмицу. "Романтичари" се налазе на шестом месту на табели са 38 бодова.

Фудбалери Јагодине играју на гостовању против последњепласираног Смедерева. Екипа Симе Крунића у меч улази охрабрена освајањем Купа. Јагодина се налази на четвртом месту на табели са 43 бода, а Смедерево, које има само две победе, на последњем 16. месту са 12 бодова.

У прошлом колу Јагодина је изгубила од Звезде са 2:3, а фудбалери Смедерева изгубили су од Доњег Срема са 1:2.

Трећепласирана Војводина игра на гостовању против Новог Пазара и жели да се искупи за пораз у финалу Купа. Утакмица ће се играти без присуства публике, пошто су домаћи кажњени због лоше организације меча с Партизаном.

Војводина је трећа на табели са 52 бода, седам мање од Звезде, а Нови Пазар, коме су потребни бодови за опстанак је 13. са 27 бодова.

Фудбалери Рада играју на свом терену против Јавора и покушаће да остваре добар резултат како би остали у трци са Јагодином за четврто место на табели. Екипа Марка Николића је пета са 40 бодова и има три мање од Јагодине, док Јавор заузима 11. место са 29 бодова.

БСК ће у Борчи играти против Хајдука, Спартак у Суботици против Доњег Срема, а у Нишу се састају Раднички и Слобода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије