Бенфика и Челси у финалу

За трофеј Лиге Европа 15. маја у Амстердаму бориће се Фудбалери Челсија и Бенфике. "Плавци" су у Лондону победили Базел са 3:1. Португалци такође славили 3:1, и надокнадили предност Фенера из Истанбула. Бане Ивановић и Немања Матић на терену свих 90. минута.

23.00 - Завршен дуел и у Лисабону. У финалу Лиге Европа 15. маја у Амстердаму састаће се Бенфика и Челси.  

22.55 - Крај меча у Лондону. Челси је први финалиста Лиге Европа. 

22.30 - ГОООЛЛЛ! Погодак који води Бенфику у финале. Стрелац поново Оскар Кардозо у 66. минуту.

22.20 - ГОООЛЛЛ! Давид Луиз у 59. минуту за вођство "плаваца" 3:1.

22.14 - ГОООЛЛЛ! Челси од 52. минута води на Стамфорд Бриџу голом Мозеса.

22.11 - ГОООЛЛЛ! Фернандо Торес доноси изједначење у Лондону у 51. минуту. 

21.51 - ГОООЛЛЛ! Базел повео у самој завршници првог полувремена. Стрелац Мохамед Салах.

32.41 - ГОООЛЛЛ! Оскар Кардозо у 35. минуту постиже гол за ново вођство Бенфике

21.28 - ГОООЛЛЛ! Фенер изједначио из пенала на 1:1. Стрелац Дирк Кајт. 

21.14 - ГОООЛЛЛ! Бенфика је повела у Лисабону голом Гаитана у 9. минуту.

21.05 - У Лондону и Лисабону Почели реванш мечеви полуфинала Лиге Европа.

20.55 -  Стартне поставе: Челси: Чех, Кејхил, Ивановић, Аспиликуета, Бертранд, Луиз, Лампард, Азар, Мозес, Рамирес, Торес. Базел: Сомер, Скар, Сауро, Восер, Стаинхофер, Фрај, Ел Нени, Дие, Салах, Стелер, Стокер.

20.55 - Бенфика: Артур, Гарај, Луисао, Алмеида, Переира, Гаитан, Матић, Перез, Лима, Салвио, Кардозо. Фенербахче: Демирел, Јобо, Коркмаз, Гонул, Циглер, Сахин, Еркин, Барони, Учан, Кајт, Соу.

Фудбалери Челсија и Бенфике играће у финалу Лиге Европе, пошто су вечерас у реванш мечевима полуфинала елиминисали Базел, односно Фенербахче.

Челси је у Лондону победио Базел са 3:1, головима Фернанда Тореса у 50, Виктора Мозеса у 52. и Давида Луиза у 59. минуту, док је једини стрелац за швајцарски тим био Мохамед Салах у 45. минуту. Бранислав Ивановић одиграо је цео меч за "плавце".

Пре седам дана у Базелу енглески клуб славио је са 2:1, па ће имати прилику да после освајања Лиге шампиона прошле сезоне сада освоји "мање значајно" европско такмичење.

Веома занимљиво било је у Лисабону, где је Бенфика, такодје са 3:1, победила Фенербахче и надокнадила предност турског тима, који је у Истанбулу славио са 1:0.

Два гола за Бенфику постигао је Парагвајац Оскар Кардозо, у 35. и 66. минуту, након што је први гол дао Аргентинац Николас Гаитан у 9. минуту. Стрелац за Фенербахче био је Холандјанин Дирк Кајт у 23. минуту из пенала. Немања Матић одиграо је цео меч за Бенфику, док Милоша Красића није било у тиму Фенербахчеа.

Финале Лиге Европе игра се 15. маја у Амстердаму.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара