Читај ми!

Са Пинтo позива на озбиљност

Звезда дочекује екипу Доњег Срема. Наравно, победа је императив, да би се држао корак за комшијама. Увек је тешко играти “добијене” утакмице. Тако да тренер Са Пинтo позива на опрезност и максимално залагање од самог почетка меча. Сусрет је на програму у суботу, a почиње у 19.00 часова.

Тренер Црвене звезде Рикардо Са Пинто рекао је да ће његови фудбалери покушати да одиграју добру утакмицу против Доњег Срема у 25. колу Суперлиге од њеног почетка па све до краја.

"Покушаћемо да одиграмо добру и озбиљну утакмицу од почетка до краја и да освојимо три бода, то је први циљ. О Доњем Срему знамо да су квалитетан тим. Још нису комфорни што се тиче опстанка и покушаће да искористе неке наше грешке и да освоје неки бод. Они су тим који жели да игра фудбал и то од њих и очекујем. Имају искусне играче који знају како да играју, имају фудбалске аргументе и зато морамо да одиграмо врло озбиљну утакмицу", рекао је Са Пинто на конференцији за новинаре на Звездином стадиону Звезде.

Са Пинто је најавио да ће његови фудбалери имати исти приступ утакмици као и на претходним, без обзира на то ко буде био у саставу.
"Сви играчи који који буду на списку имаће шансу да играју. Жао ми је што само 18 играча могу да изаберем за утакмицу. Оно што ме радује јесте да сви играчи који улазе у конкуренцију за утакмицу дају оно што је тиму потребно у том тренутку", рекао је Са Пинто и додао да покушава да "убрза игру што је више могуће у овом тренутку". Oн је рекао да жели да његов тим игра добро свих 90 минута, као и да захтева контролу и брзи ритам меча.

"Желимо да контролишемо и да убрзамо утакмицу. Лопта се самим тим креће брже и ми смо мобилнији на терену и ближи победи. Не желимо да играмо 30, већ 90 минута добро, али ту је и противник који се увек такође нешто пита. Морамо бити инспирисани и припремљени ментално за све ситуације које доноси утакмица, и стално тренирамо
размишљајући о томе како да се убрзамо. Радићемо и даље у том смеру", навео је португалски стручњак.

Звеѕдин дефанзивац Никола Петковић рекао је да очекује неизвесну утакмицу против екипе којој сваки бод значи у борби за опстанак.

"Биће неизвесна утакмица. Њима сваки бод значи за опстанак, али ми знамо наш циљ, јуримо та четири бода заостатка. Они имају искство, али ми тражимо нашу шансу на Маракани, покушаћемо да дамо гол на време, у првих пола сата, да бисмо је после лакше привели крају", рекао је Петковић.

Црвена звезда ће дочекати Доњи Срем сутра у 19.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се