Читај ми!

Хет-трик Ван Персија за титулу

Фудбалери Манчестер Јунајтеда освојили су јубиларну 20. титулу првака Енглеске савладавши на Олд Трафорду екипу Астон Виле са 3:0, у преосталој утакмици 34. кола Премијер лиге.Холандски нападач Робин ван Перси хет-триком обезбедио титулу.

Четири кола пре краја сезоне изабраници Алекса Фергусона имају недостижна 84 бода, па су са трона свргли досадашњег шампиона, тим градског ривала Манчестер Ситија. Популарни "црвени ђаволи" су рекордери по броју титула, а имају их сада две више од "вечитог" ривала Ливерпула.

Фергусон је на клупи Јунајтеда освојио 13. титулу првака Енглеске. Његов тим је на путу да обори рекорд по броју освојених бодова у једној сезони, којег држи лондонски Челси из периода када га је водио Жозе Мурињо.

Незаборавно вече имао је холандски нападач Робин ван Перси, који је постигао сва три гола на одушевљење 75.591 гледалаца на Олд Трафорду. Јунајтед је офанзивног игром од почетка меча кренуо силовито и обезбедио тријумф већ након пола сата игре.

Већ у другом минуту Ван Перси је начео мрежу гостију, потом је сјајним волеј ударцем донео водјство од 2:0, да би двадесет минута касније преварио противничку одбрану и поставио коначан резултат за историјски тријумф најтрофејнијег енглеског клуба.

У екипи Манчестер Јунајтеда вечерас није било капитена, српског интернационалца Немање Видића.

Астон Вила је претрпела 16. пораз ове сезоне и стрепи за опстанак пошто са утакмицом више има само три бода више од Вигана, најближег пратиоца из зоне испадања.

Манчестер Јунајтед - Астон Вила 3:0 (Ван Перси 2, 13, 33)

Одиграно јуче: Тотенхем - Манчестер Сити 3:1, Ливерпул - Челси 2:2.

Одиграно у суботу: Фулам - Арсенал 0:1, Норич - Рединг 2:1, Квинс Парк Рендерс - Стоук 0:2, Сандерленд - Евертон 1:0, Свонси - Саутемптон 0:0, Вест Бромвич Албион - Њукасл 1:1, Вестхем - Виган 2:0.

Табела: Манчестер Јунајтед 84 бода, Манчестер Сити 68, Арсенал 63, Челси 62, Тотенхем 61, Евертон 56, Ливерпул 51, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара