Читај ми!

Баварци поново убедљиви

Бајерн из Минхена, иако је одмарао најбоље играче, убедљиво савладао Хановер на гостовању са 6:1. Леверкузен славио 5:0 против Хофенхајма, Дортмунд сигуран против Мајнца (2:0). Волфсбург однео бодове из Бремена.

Фудбалери минхенског Бајерна и Бајера из Леверкузена декласирали су ривале у данашњим утакмицама 30. кола немачке Бундес лиге.

Нови шампион Бајерн савладао је у гостима екипу Хановера са 6:1, док је Бајер Леверкузен код куће изрешетао мрежу Хофенхајма - 5:0 и "погурао" га у друголигашку конкуренцију.

Баварци су у Хановеру наступили у комбинованом саставу пошто је тренер Јуп Хејнкес чувао поједине играче за полуфинални меч Лиге шампиона. Међутим, и они који су истрчали на терен били су довољно јаки да нанесу тежак пораз домаћину и направе сјајну увертиру у меч против Барселоне.

Борусија из Дортмунда је код куће очекивано славила против Мајнца - 2:0, а свих 90 минута у дресу "милионера" одиграо је српски репрезентативац Невен Суботић.

Ајнтрахт је код куће био бољи од Шалкеа (1:0) па је остао у трци за висок пласман, док се Хамургер приближио горњем делу табеле савладавши Фортуну са 2:1.

Фудбалери Волфсбурга освојили су сва три бода на гостовању у Бремену савладавши екипу домаћег Вердера убедљиво са 3:0. Популарни "вукови" удаљили су се од опасне зоне и имају пет бодова више од Вердера, који је неочекивано доспео у неугодну ситуацију да стрепи за свој статус.

Ајнтрахт Франкфурт - Шалке 1:0 (Рус 41)
Борусија Дортмунд - Мајнц 2:0 (Ројс 1, Левандовски 87)
Хановер - Бајерн Минхен 1:6 (Хофман 84 - Штиндл аутогол 16, Рибери 23, Гомез 40, 62, Пизаро 71, 86)
Бајер Леверкузен - Хофенхајм 5:0 (Кислинг 16, 65, Ширле 31, 69, Рајнарц 79)
Хамбургер - Фортуна Диселдорф 2:1 (Ван дер Варт 14, 20 - Шахин 34)
Вердер - Волфсбург 0:3 (Арнолд 13, Олић 27, Дијего 66. пенал)
Одиграно у петак: Борусија Менхенгладбах - Аугсбург 1:0.

У недељу се састају Штутгарт и Фрајбург, као и Нирнберг и Гројтер Фирт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се