Читај ми!

Сигурна победа Партизана

Партизан рутински савладао екипу Рада са 2:0 и побегао Звезди на седам бодова предности. Црвено-бели свој меч играју у недељу у Борчи. ОФК Београд и Доњи Срем забележили победе, док је Војводина у Кули одиграла без голова, у првим мечевима 24. кола фудбалске Суперлиге.

Фудбалери Партизана савладали су вечерас на домаћем терену екипу Рада са 2:0, а 18. победом ове сезоне и са утакмицом више на челу табеле поново имају седам бодова предности над другопласираном Црвеном звездом.

Око 10.000 гледалаца присуствовало је много бољој игри црно-белих него на претходном мечу у Ивањици. Капитен Саша Илић дириговао је акцијама и успешно повезивао редове, а још једном се показало колико значи екипи.

Заслужена победа осигурана је већ након првог дела сусрета, када су постигнута оба гола.

Прво је Саша Илић затресао мрежу ривала у осмом минуту, да би коначан резултат меча у 41. минуту поставио Немања Којић, некадашњи нападач управо тима са Бањице.

"Грађевинари" су у наставку заиграли нешто агресивније, медјутим, нису успели да пробију бедем домаћина и дођу до барем почасног поготка.

Доњи Срем близу опстанка

Фудбалери Доњег Срема направли су крупан корак ка опстанку у Суперлиги Србије пошто су данас у Новом Саду савладали директног конкурента, екипу крагујевачког Радничког са 2:0.

У првом делу утакмице 24. кола није било голова, али су домаћини заиграли ангажовано у наставку и заслужено изборили драгоцену победу. Крагујевчани су претрпели чак 11. пораз ове сезоне, па су остали претпоследњи на табели.

ОФК Београд је на Карабурми забележио минималну победу против Новог Пазара (1:0), док су у Кули Хајдук и Војводина одиграли без голова.

Данашњи резултати:

Доњи Срем - Раднички Крагујевац 2:0 (Јанковић 51, Дамјановић 64)

Хајдук - Војводина 0:0

ОФК Београд - Нови Пазар 1:0 (Јовановић 74)

Партизан - Рад 2:0 (Илић 8, Којић 41)

Сутра у 16 сати почињу мечеви Слобода - Јавор, БСК - Црвена звезда, Јагодина - Раднички Ниш и Спартак - Смедерево.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се