Настасић није најбољи млади играч

Списак кандидата за најбољег младог играча Премијер лиге објављен је без имена Матије Настасића. Удружење професионалних фудбалера Енглеске саопштило је данас списак кандидата за најбољег играча и најбољег младог играча на Острву, али на том списку нема штопера Манчестер ситија који је на њему био "виђен".

Изненађујуће појачање Манчестер ситија у смирај летњег прелазног рока, наш Матија Настасић, није се ипак нашао у конкуренцији за најбољег младог играча Премијер лиге. Он је и поред сјаних партија и бројних похвала са Острва остао ван списка потенцијалних лауреата.

Иако је за кратко време Матија Настасић постао незаобилазни део дефанзивне линије Манчестер ситија, истиснувши из првог тима Џолиона Лескота, то по мишљењу играча Премијер лиге није било довољно да се нађе у конкуренцији за младу наду.

То је поготово чудно јер је наш дефанзивац, према најновијим статистикама обрачунатим у досадашњем току сезоне, међу најпоузданијим фудбалерима Премијер Лиге, са прецизношћу додавања од 86.3%.

Похвале на рачун српског фудбалера стизале су са свих страна током целе сезоне, о Настасићу се говорило као и једном од кандидата за награду најбољег младог играча Премијер лиге.

Ипак, 20-годишњи Србин није уврштен у ужи избор у коме ће се за престижно признање борити следећи фудбалери: Еден Азар (22, Челси), Џек Вилшер (21, Арсенал), Гарет Бејл (23, Тотенхем), Кристијан Бентеке (22, Астон Вила), Ромелу Лукаку (19, Челси) и Дени Велбек (22, Манчестер јунајтед).

У исто време са овом листом кандидата, Удружење професионалних фудбалера Енглеске саопштило је и листу кандидата који ће се борити за признање најбољег играча Премијер Лиге.

Наовој листи није било већих изненађења, за престижно признање бориће се (поново) Гарет Бејл и Еден Азар, као и Хуан Мата, Робин Ван Перси, Луис Суарез и Мајкл Керик.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се