Звезда наставља потеру, Рад стиже у Хумску

У 24. колу Јелен Суперлиге Црвена звезда гостује екипи БСК из Борче, док Партизан дочекује све бољу екипу Рада. Војводина путује у Кулу где ће против Хајдука одиграти војвођански дерби. Утакмицу која може додатно да закомпликује борбу за опстанак играју Доњи Срем и Раднички из Крагујевца.

Утакмицама 24. кола овог викенда настављају се борбе у фудбалској Суперлиги Србије. Водећи Партизан у градском дербију дочекује Рад, док Црвена звезда гостују екипи БСК-а у Борчи.

Партизан је, после три утакмице заредом без победе, прошлог викенда коначно славио у Ивањици против Јавора, али је игра приказана на том мечу нешто што је задало много главобоље тренеру Владимиру Вермезовићу и навијачима црно-белих.

Екипа Рада долази на стадион у Хумску са две везане првенствене победе, а у првом овосезонском дуелу са Партизаном, црно-бели су славили са 1:0.

Потеру за лидером и браниоцем титуле наставља Црвена звезда, која ће у Борчи против БСК-а покушати да дође до пете узастопне победе овог пролећа.

Тренер црвено-белих Рикардо Са Пинту у недељу највероватније неће моћи да рачуна на повређене Абиолу Дауду и Дарка Лазовића.

Екипа Војводине у последњем првенственом мечу код куће је одиграла "само" 2:2 против ужичке Слободе, а у овом колу чека је гостовање кулском Хајдуку у локалном дербију. Куљани се боре за опстанак у Суперлиги, а у прошлом колу савладали су "фењераша" Смедерево.

Фудбалери Јагодине су, као и Војводина, средином ове недеље изборили пласман у финале Купа Србије, а у наставку првенствене трке очекује их дуел са, овог пролећа одличним Радничким из Ниша.

Бриге око очувања суперлигашког статуса још није пребринуо ни суботички Спартак, који би на свом терену требало да има релативно лак задатак против последњепласираног Смедерева.

Дерби зачеља табеле одиграће екипе Доњег Срема и Радничког из Крагујевца. Пећинчани су у прошлом колу „отели" бод из Ниша, док су Крагујевчани одиграли без голова против БСК-а. Новопазарци гостују ОФК Београду на стадиону на Карабурми, док Слобода у Ужицу дочекује ивањички Јавор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се