Барса као Велики брат

Челни људи Барселоне ангажовали приватне детективе које су у стопу пратили Ђерара Пикеа дуже од годину дана. Надгледани су његови телефонски позиви, али и кретања на банковном рачуну. Све ово, између осталог, због његове страсти према коцкању.

Како наводи добро упућени "Ел Мундо Депортиво", челни људи Барселоне били су толико забринути због приватног живота који води Ђерар Пике, да су ангажовали приватне детективе да га прате.

Ова пракса трајала је од септембра 2009. до раног октобра 2010. године. Оно што је највише занимало Барсине главешине јесу његови позиви и кретања на банковном рачуну.

Пике је свој клуб присилио на овај потез због своје страсти према играма са картама, наравно пре свега покеру. Како се наводи, Пике је трошио између три и четири хиљаде евра у разноразним казинима, и то за једно поподне.

Док је био члан Манчестер јунајтеда, како је сам рекао, "коцкао се много, потрошивши и до 30 хиљада евра".

Мимо тога, клуб је надгледао његове телефонске позиве, односно време у којима су се разговори догађали. Уочи утакмице између Барселоне и Тенерифеа, Пике је на телефону био добрано иза поноћи. Након победе над Севиљом, у јануару 2010. године, разговарао је готово до свитања.

Пике је био раћен чак и на концерту. Детективи су га надгледали и када је присуствовао концерту Алехандра Санца у главном граду Каталоније у септембру 2010. године. Начињене су бројне његове фотографије, заједно са саиграчем Карлесом Пујолом.

Примећено је и да је те ноћи возио "у просеку 170 километара на час, у тренуцима чак и око 200 километара на час".

И раније је било назнака да Барселона практикује овај вид контролисања живота ван терена својих фудбалера, али ово је први пут да се о томе говори потпуно отворено.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво