Читај ми!

Премијер лига уводи гол технологију

Енглеска фудбалска Премијер лига увешће од наредне сезоне технологију на гол линији, "Хок ај".

Гол-технологија ће користити седам камера, које ће моћи "милиметарски тачно" да утврде да ли је лопта прешла гол линију, а судији се у року од секунде шаље потврдни сигнал, који ће му помоћи да донесе одлуку.

Премијер лига је тако постало прво такмичење које уводи овај систем у фудбал.

Председници најјачих клубова Премијер лиге ипак су гласали за предлог увођења "ока соколовог", иако су годинама заговарали и оспоравали ову технологију.  Светска фудбалска федерација је у фебруару саопштила да ће технологија за гол-линију почети да се примењује на Купу конфедерација ове године и на Мундијалу наредне, а у децембру прошле године је систем успешно тестиран Светском клупском првенству у Јапану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво