Читај ми!

Реал расположен пред пут у Истанбул

Фудбалери “краљевског клуба“ победили су вечерас на свом терену екипу Левантеа резултатом 5:1 и у добром расположењу путују у Истанбул на реванш са Галатасарајем у ЛШ. Сосиједад је победом над Малагом направио велики корак ка елитном европском такмичењу.

Фудбалери мадридског Реала вечерас су на свом терену убедљиво савладали Леванте са 5:1 у мечу 30. кола шпанске Примере, док је Сосиједад код куће победио Малагу са 4:2.

Мадриђани су без превеликих проблема освојили нова три бода и потврдили добру форму, а двоструки стрелац за Реал био је немачки репрезентативац Месут Озил.

Реал је тако, макар до вечерас, смањио предност Барселоне на 10 бодова.

Гости су на овом мечу први дошли до предности, пошто је Мигел Хереро на асистенцију Педра Риоса у 31. минуту савладао Дијега Лопеса. Пет минута касније Гонсало Игуаин изједначио је резултат, док је Кака у 39. минуту довео Реал до предности.

Већих узбуђења на стадиону Сантјаго Бернабеу није било све до пет минута пред крај меча, а онда је домаћа екипа до краја утакмице постигла још три гола. На 3:1 повисио је Кристијано Роналдо, а потом је Месут Озил у 87. и 91. минуту довео Реал до убедљиве победе над Левантеом.

Занимњиво је да је почетни ударац на мадридском стадиону Сантјаго Бернабеу извео је генерални секретар Уједињених Нација Бан Ки Мун.

Сосиједад је у дербију против Малаге дошао до тријумфа који га је учврстио на четвртом месту на табели и могућем учешћу у Лиги Шампиона следеће сезоне, а питање победника практично је било решено већ после 30 минута када је домаћин стекао предност од 3:0.


Резултати и стрелци:

Реал Сосиједад - Малага 4:2 (Вела 20, Де ла Бела 24, Грисман 30, Мартинез 51 - Моралес 43, Санта Круз 70)

Реал Мадрид - Леванте 5:1 (Игуаин 36, Кака 39. пенал, Роналдо 84, Озил 87, 90 - Мичел 31)

Депортиво - Сарагоса 3:2 (Гама 11, Марћена 41, Минеиро 56. аутогол - Постига 16. пенал, Монтањес 32)

Барселона - Мајорка

Јуче:
Гранада - Бетис 1:5

Сутра:
Селта - Рајо Ваљекано
Осасуна - Еспањол
Хетафе - Атлетико Мадрид
Валенсија - Рајо Ваљекано

Понедељак:
Севиља - Атлетик Билбао

ТАБЕЛА: Барселона 75, Реал Мадрид 65, Атлетико 61, Сосиједад 51, Малага 47, Бетис 47, Валенсија 46, Хетафе 43...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво