Читај ми!

Бајерн супериорно до титуле

Бајерн из Минхена обезбедио је данас титулу шампиона Немачке, пошто су шест кола до краја шампионата стекли недостижну предност у односу на браниоца титуле, Борусију из Дортмунда. Победе "милионера" и Шалкеа.

Фудбалери минхенског Бајерна освојили су данас, први пут после три године, титулу првака Немачке пошто су у мечу 28. кола Бундеслиге у Франкфурту савладали Ајнтрахт са 1:0.

До краја шампионата Немачке остало је још шест кола, а Баварци имају недостижних 20 бодова предности у односу на првог пратиоца, Борусију Дортмунд. Стрелац јединог поготка на Рур стадиону био је Бастијан Швајнштајгер у 52. минуту.

Минхенској екипи ово је 22. титула државног првака и сада Бајерн може мирно да се спрема за реванш меч са Јувентусом у четвртфиналу Лиге шампиона у среду у Торину.

Прошлогодишњи првак Немачке, Борусија Дортмунд код куће је савладала Аугсбург са 4:2, а стрелац трећег поготка за "милионере" био је српски репрезентативац Невен Суботић.

У овом колу кикс је направио трећепласирани Бајер који је у Леверкузену одиграо само 1:1 против Волфсбурга у чијем тиму је свих 90 минута играо српски интернационалац Слободан Медојевић.

Резултати и стрелци:
Борусија Дортмунд - Аугзбург 4:2 (Шибер 22, 53, Суботић 64, Левандовски 90 - Бајер 43, Фогт 45)
Вердер - Шалке 0:2 (Дракслер 51, Марика 69)
Борусија Менхенгладбах - Гројтер Фирт 1:0 (де Јонг 74)
Ајнтрахт - Бајерн 0:1 (Швајнштајгер 58)
Бајер Леверкузен - Волфзбург 1:1 (Ширле 12 - Кјер 70)
Хамбургер - Фрајбург 0:0 (Шмид 69)

Јуче:
Хофенхајм - Фортуна 3:0

Сутра:
Нирнберг - Мајнц
Хановер - Штутгарт

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво