Спасао сам Звезду од банкрота

Некадашњи председник Црвене звезде Владан Лукић изјавио је како је његов највећи успех то што је успео да спасе клуб од банкрота. Ја сам Звездино дете, одрастао сам на северу и једини сам фудбалер у Србији који се у време бомбардовања вратио у земљу, оставио милионски уговор и узео пушку у руке да браним земљу. И сада ће мене да пљују. Пре бих одсекао руку него дозволио да Звезда буде оштећена, рекао Лукић за "Спорт".

Бивши председник фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић изјавио је да су он и његови сарадници спасили тај клуб од банкрота.

"Када сада све сагледам највећи успех је што сам са својим сарадницима спасио клуб од банкрота. Успео сам да га подигнем, да плаћам европску лиценцу четири године, да освојимо два Купа Србије и да будемо, осим последње сезоне, конкуренти за титулу", рекао је Лукић у интервјуу за "Спорт".

Лукић је навео да се по преузимању Црвене звезде сусрео са огромним минусом у каси.

"Запосленима се дуговало седам плата, блокада је била 1,2 милиона евра, играчи су враћани са аеродрома, а клуб је имао лош имиџ. На грудима смо носили знак 'тојоте' без пара само са коришћењем аутомобила и укупна вредност спонзорства била је бизарна, само 200.000 евра", навео је Лукић.

Према његовим речима, тада је постојао и непријатељски однос државе према клубу, па тако нису ни могли да буду отписани или репрограмирани дугови.

"Бивши генерални секретар Козић је у пролеће 2009. године рекао да да клуб дугује 22,3 милиона евра, да је у периоду 2007. године потрошено 50 милиона евра, да су плате подигнуте запосленима и фудбалерима дупло, да су само кредити банкама били 12 милиона евра и да је четири милиона евра потрошена на појачања која су пропала", казао је Лукић.

Лукић је додао и да га је сачекао "огроман број судских спорова, чак педесетак које нико није водио у књигама као дуговање што је после коштало додатних 10 милиона евра".

Упитан да ли је било штетних уговора по фудбалски клуб који су били потписани док је он био председник, Лукић је рекао да "су све те приче које се сада износе злонамерне".

"Нису то били штетни већ реални уговори у складу с тадашњим могућностима. Ја сам Звездино дете, одрастао сам на северу и једини сам фудбалер у Србији који се у време бомбардовања вратио у земљу, оставио милионски уговор и узео пушку у руке да браним земљу. И сада ће мене да пљују. Пре бих одсекао руку него дозволио да Звезда буде оштећена", истакао је Лукић.

Лукић је рекао да се у то време радило у немогућим условима.

"Улазили смо из блокаде у блокаду, са рачуна нам је скинуто више стотина милиона динара, а поред много мука сматрам да смо обезбедили квалитетан тим за 1,5 милиона евра и углавном младе репрезентативце", рекао је он.

Лукић се са фунцкије председника клуба повукао у новембру 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво