Пепе пати због надимка "убица"

Португалац Пепе, у изјави за португалски "Record", изјавио је да је због репутације која га прати био близу одлуке да оконча каријеру. Пепе је такође рекао да у избору за Златну лопту навија за сународника и саиграча Кристијана Роналда, али да није уверен у његову победу.

Репутација Пепеа у фудбалским круговима није ласкава. Овај фудбалер је управо о томе говорио за португалски лист "Record", који га је прогласио особом године.

 

Пепеу се на терет стављају бројни ексцеси, од којих је најпознатији онај из сезоне 2008-2009, када је на мчу против Хетафеа направио једанаестерац након скандалозним прекршајем над Хавијером Каскером.

Након што је Каскеро пао у казненом простору, Пепе га је дивљачки и неконтролисано шутнуо, не једном, већ два пута.

Уз све то, ударио је и другог противничког играча, а стигао је и да вређа арбитре. Све ово донело му је десет мечева суспензије.

"Након тог случаја, ја сам заувек обележен у целом свијету. И данас ме још увек зову 'убица'. Био сам у искушењу да завршим професионалну каријеру", признао је Пепе.

Након очајног првог дела сезоне, и 16 бодова заостатка за водећом Барселоном, све више се говори и пише о могућем одласку из "краљевског клуба"његових сународника, Жозеа Муриња и Кристијана Роналда.

"Ако Кристијано или шеф одлуче да оду, то ће бити само њихов избор. Ја им се не би придружио, у том случају, само зато што би они отишли. Ја доносим своје одлуке за себе и донећу их када буде право време за те одлуке. Порто је клуб у који би волео да се вратим једног дана. То је клуб у којем сам пуно научио као играч".

У избору за Златну лопту навија, природно, за Роналда, али не верује у његову победу.

"Кристијано је мој пријатељ и волео бих да освоји ту награду. Због свега што је направио као играч. Био је пет пута у задњих пет година међу тројицом најбољих. Прошле сезоне освојио је шпанско првенство са нашим клубом. Ипак, чини се да он ни овога пута неће бити победник", закључио је 29-годишњи Пепе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије