Шоу на Олд трафорду и пораз Ситија

Нови трилер на Олд трафорду у којем је Манчестер Јунајтед опет до победе стигао после преокрета, неочекивани пораз Ситија, нова катастрофа Астон виле и три гола Герета Бејла обележили су 19 коло Премијер лиге, које је и почетак популарнe "Boxing Day" недеље

Ако је Божић један од највећих празника, онда је „Боксинг деј" празник љубитеља фудбала. У колевци фудбала завршен је први дан фудбалског маратона који неретко одлучује и питање шампиона.

Као по навици најузбудљивије било је на Олд трафорду, где је у новом трилеру ове сезоне Манчестер Јунајтед дошао до победе у судијској надокнади. „Ђаволи" су тријумфовали против Њукасла са 4:3, а јунак победе био је Ћићарито Хернандез који  је у судијској надокнади постигао победнички гол за Јунајтед.

Претходно је Њукасл три пута имао предност, док су изабраници Алекса Фергусона стално стизали резултат. Гости су повели голом Перча у четвртом минуту. У 25. минуту изједначио је Еванс. Само три минута касније исти играч је довео у предност противничку екипу, када је постигао аутогол.

Ново изједначење уследило је у 58. минуту када је гол постигао Евра. Треће вођство Њукасл је имао 68. минуту када је мрежу затресао Сисе. Одговорио је Ван Перси три минута касније. И онда, таман када се чинило да ће екипе поделити бодове на сцену ступа Фергусонов џокер Ћићарито Хернандез који на почетку надокнадног времена постиже четврти гол за Јунајтед за коначних 4:3.

Треба истаћи да на овој утакмииц у тиму није било Немање Видића што се и одразило на број примљених голова Јунајтеда.

Нови тријумф Фергусонових изабраника је још већи ако се у виду има чињеница да је најближи пратилац за титулу и градски ривал, Манчестер Сити, изгубио на гостовању против Сандерленда. Једини гол на мечу постигао је Џонсон у 53. минуту. Тако је после 19 кола Јунајтед увећао предност над Ситијем на седам бодова.

Сунце је коначно свануло и Рафи Бенитезу пошто је Челси почео коначно да побеђује и у Премијер лиги. На гостовању против Норича „плавци" нису били убедљиви као против Астон виле у прошлом колу коју су савладали са 8:0. Лондонском клубу је овога пута један гол био довољан за сва три бода, а тај један погодак постигао је Мата у 38. минуту. Од првог минута у редовима Челсија био је Бане Ивановић.

Астон Вила наставила је да тоне. После катастрофе на гостовању Челсију када су примили осам голова, на свом терену, против Тотенхема, примили су „само" четири. Три гола на мечу постигао је Герет Бејл, док је један погодак постигао Џермејн Дефо. Занимљиво је да су сви погоци пали у другом полувремену.

Екипа Ливерпула наставила је са осцилацијама. После победе у прошлом колу "црвени" су поражени на гостовању против Стоука са 3:1. Није помогло Ливерпулу ни што су у 35. секунди меча имали пенал који је Стивен Џерард претворио у погодак. За само 12 минута изабраници Брендана Роџерса били су у минусу. Прво је Валтерс изједначио у 5. минуту на 1:1, док је у 12. минуту Кијон преокренуо резултат. Почетком другог полувремена Валтерс другим голом на мечу поставља и коначан резултат.

У мечевима Премиер лиге постигнути су следећи резултати:

Евертон - Виган 2:1

Фулам - Саутемптон 1:1

Манчестер Јунајтед - Њукасл 4:3

Норич - Челси 0:1

Ридинг - Свонси 0:0

Сандерленд - Манчестер Сити 1:0

КПР - ВБА 1:2

Астон вила - Тотенхем 0:4

Стоук - Ливрпул (почело у 20.45)

Арсенал - Вест Хем (одложено)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије