Спорт уживо: Камп Ноу кличе Мурињу!

Барса победила Атлетико 4:1 и "побегла" Реалу на 13 бодова разлике. Коринтијанс је освојио титулу светског шампиона пошто је у финалу савладао екипу Челсија са 1:0. Једини гол на мечу постигао Гереро у 69. минуту. Треће место на клупском првенству света припало Монтереју који је савладао Ал Ахли. Андреа Лекић проглашена за најбољег плејмејкера ЕП, док је Сања Дамјановић најбољи леви бек.

00.43 - "Волимо те, остани Мурињо", грмело је на Кампу Ноу током утакмице између Барселоне и Атлетика.  

23.28 - Пари Сен Жермен победио Лион 1:0 голом Мауитидија у последњем минуту. Бишевац играо са чалмом због повреде главе. ПСЖ поново на челу табеле.

23.21 - Шпанска лига је решена. Барса победила Атлетико 4:1. Барселона бежи Реалу недостижних 13 бодова, па ће Мурињу бити потребно право чудо не би ли спречио да титула оде на Камп Ноу.

22.17 - Лионел Меси, у 57. минуту, повећава предност Барселона над Атлетиком на 3:1.

21.48 - ПСЖ има гол предности над Лионом од 45. минута. Стрелац за "свеце" био је Матуиди, а вреди истаћи и сјајну асистенцију свеприсутног Златана Ибрахимовића. 

21.45 - Потпуни преокрет у Барселони. Домаћи тим сада води са 2:1, а погодак је био дело Серхија Бускетса, који се најбоље снашао након једног корнера и гужве у казненом простору Атлетика. 

21.40 - Ако су "јорганџије" повеле лепим поготком, Барселона је изједначила још лепшим. Сјајан ударац Адријана уноси нову дозу неизвесности у овом сусрету.

21.30 - Од 31. минута Атлетико Мадрид води на Камп Ноу. Радамел Фалкао пропустио је две сјајне прилике пре овог поготка. Гол стигао након грешке и изгубљене лопте Месија на средини терена.

21.04 - У 21.00 почео је и дерби француског првенства. На Парку принчева играју Пари Сен Жермен и Лион. 

20.56 - Реал је поново поклекао. "Краљевски клуб" је изборио само бод на свом терену против Еспањола, и тако дао могућност Барселони да се додатно одлепи. Каталонци тек треба да одиграју дерби кола (или дерби првенства) против Атлетико Мадрида. Еспањол је повео поготком Гарсије, али је Кристијано Роналдо донео изједначење свом тиму. У наставку, тачније у 48. минуту, Коентрао је потпуно преокренуо резултат, али је Албин у 89. минуту донео вредан бод гостима из Барселоне.

20.50 - Реал - Еспањол 2:2. Изјаднечио Албин три минута пре краја сусрета. 

20.36 - Коентрао. Реал води 2:1 против Еспањола.

19.57 - У последњем сусрету Бундеслиге ове полусезоне Вердер из Бремена и Нирнберг су поделили бодове. Резултат је био 1:1, а поготке су постигли Гебхарт за госте у 82. минуту. Бод домаћину је обезбедио Петерсен у 88. минуту. У Премијер лиги, Вест Бромвич Албион и Вест Хем су одиграли меч без голова.

19.50 - Михаел Шумахер и Себастијан Фетел победници су пете по реду Трке шампиона која је одржана на Тајланду. Немачки тандем, који је до тријумфа стигао без пораза, најавио је да ће наставити да се такмичи, па је готово извесно да ће њихова доминација да потраје. Седмоструки и најмлађи троструки шампиони Формуле 1 су на путу до тријумфа били бржи од колега из Француске, Роман Грожана и Себастијана Ожиеа.

19.33 - Реал - Еспањол на Бернабеу 1:1, стрелци Серхио Гарсија и Кристијано Роналдо. Полувреме. 

19.02 - Два опречна расположења, разумљиво, након финала у Јокохами, које је припало бразилском Коринтијансу. "Сви смо били свесни тога да ће утакмица бити тешка, зато што играмо са јаким и добрим противником. Сви бразилски клубови су одлично организовани", рекао је Лампард, видно разочаран, који је на овом сусрету понео капитенску траку због одуства Џона Терија. Паоло Гереро, стрелац победоносног поготка на сусрету, рекао је да је пресрећан због свега, али и да се не сећа најбоље поготка којим је свом тиму донео титулу првака света. "Још се навикавам на то да смо светски шампиони, одушевљен сам. Напорно смо радили како бисмо освојили титулу, много смо се жртвовали. Сада је време да славимо, то нам је потребно", изјавио је Гереро. Коринтијанс, клуб који званично има највише навијача на свету, пред одлазак у Јапан имао је и незабораван испраћај својих навијача. Уз овакву подршку, тешко је не победити...

18.48 - Микаел Желабал је напустио Цедевиту, а до краја сезоне ће наступати за шпанску Валенсију. Француски репрезентативац је у Загреб стигао како би заменио Марка Томаса, а у клубу је остао и након што се хрватски бек вратио на терен након повреде. У Евролиги Желабал је просечно бележио 12.8 поена и 4.9 скокова, док је у Јадранској лиги имао 10.8 поена и 5.1 скок по утакмици. Долазак Желабала у Валенсију само је појачао спекулације о одласку Марка Кешеља из клуба.

18.40 - Тотенхем је, поготгком Вертонгена у 75. минуту, стигао до победе над Свонсијем и четвртог места на табели Премијер лиге.

18.34 - У последњем колу јесењег дела Бундеслиге Борусија из Дортмунда успела је да прекине низ од три лоша резултата и да на одмор оде уз победу. Истина, "милионери" су савладали нејаки Хофенхајм, а за водећим Бајерном заостају чак 12 бодова.

18.20 - Сјајно коло одиграно је у Серији А, које ће бити комплетирано утакмицом Наполи - Болоња која почиње од 20.45. Не рачунајући пораз Роме од Кјева, сви резултати су, мање или више, очекивани. Фјорентина - Сијена 4:1 (Лука Тони 16, 79, Пизаро 19п, Аквилани 45), Катанија - Сампдорија 3:1 (Паљалунга 55, Бергесио 69, Кастро 90 - Мареска 29 п) Кјево - Рома 1:0 (Пелисије 87) Ђенова - Торино 1:1 (Гранквист 29 - Бјанки 19), Јувентус - Аталанта 3:0 (Вучинић 2, Пирло 14, Маркизио 29), Милан - Пескара 4:1 (Ноћерино 1, Абрускато 51 аутогол, Џонатас 79 аутогол, Ел Шарави 81 - Терлици 56) Парма - Каљари 4:1 (Белфодил 21, 86, Биабиани 54, Валдес 65 пенал - Сау 20).

18.14 - Американац Рајан Лохти власник је новог светксог рекорда на 100 метара мешовито у малим базенима. Лохти је на Светском првенству које се одржава у Истанбулу испливао време 50.71, те је тако за десет стотинки поправио сопствени рекорд, постављен на Светском првенству 2010. године.

18.10 - Када је Дејвид Штерн постао комесар NBA лиге, један од основних циљева које је зацртао јесте ширење NBA по целом свету. Ако је било сумње да ли је успео у овој својеврсној спортској глобализацији, више је свакако нема. Званични Јутјуб канал најјаче кошаркашке лиге на свету од недавно може да се похвали са више од милијарду прегледа видео садржаја који нуди. Као вид захвалности, NBA лига је направила видео који садржи неке од најбољих потеза из више од девет хиљада снимака објављених на њеном каналу.

18.04 - Да ли је, коначно, дошао крај љубави Марија Балотелија и Манчестер ситија? Након што га је клуб казнио са 340 хиљада фунти, што је вредност његове двомесечне плате, Балотели је уложио жалбу. Како то није уродило плодом, италијански нападач је одлучио да ствар подигне на виши ниво. У сагласју са адвокатом, тужио је клуб. Као аргумент којим објашњава свој потез проблематични фудбалер наводи чињеницу да је „неправедно кажњен". Балотели није играо у Њукаслу, а Манћини је то невешто покушао да објасни „потребом да се Балотели посвети тренингу".

17.53 - Тотенхем је један од енглеских клубова којо су по правилу најактивнији за време прелазног рока. Тако ће бити и ове зиме, јер се на излазним вратима клуба са Вајт Харт Лејна налази Емануел Адебајор, кога би требало да замени нападач Сент Етјена Пјер-Емерик Обамејанг. Као што је познато, управо је овај 23-годишњак најзаслужнији што се француски клуб, славне прошлости, поново налази у врху ондашњег фудбала.

14.30 - Бивши фудбалер Ковентрија, репрезентативац Зимбабвеа Питер Ндлову у критичном је стању после саобраћајне несреће у којој је погинуо његов брат Адам и још једна сапутница. Несрећа се догодила у близини Викторијинуих водопада. Страрији брат Питера Ндлова Адам такође је био један од најпопуларнијих фудбалера Зимбабвеа. Премијер Зимбабвеа Морган Цвангирај изјавио је да је дубоко потресен вешћу о смрти Адама Ндлова. Тридесетдеветогодишњи Питер Ндлово играо је у каријери и за Бирмингем и Шефилд.

14.00 - Женска рукометна репрезентација Француске играће против Хрватске, док се Данска састаје са Турском у бараж утакмицама за пласман на првенство света 2013. године у Србији, одлучено је жребом у Београду. У осталим мечевима играју: Исланд - Чешка, Македонија - Шпанија, Русија - Холандија, Румунија - Словачка, Немачка - Украјина и Шведска Пољска. Мечеви су на програму 1. и 2. јуна, а реванши седам дана касније.

13.40 -  Рафаел Надал имао је непријатно буђење два јутра за редом, јер му је у размаку од 24 сата, два пута антидопинг контрола закуцала на врата. „Кад ми зазвоне на врата тако рано, понекад ме преплаше на смрт, јер очекујем неку лошу вест. При том, живим са родитељима и ни њима није свеједно. Поред свега, издржавам некако јер знам да сам чист", рекао је Надал.

13.30 - Андреа Лекић и Сања Дамјановић ушле су у идеалан тим Европског првенства у рукомету. Лекићева је проглашена за најбољег плејмејкера шампионата, док је Сања Дамјановић најбољи леви бек. Осим похвала Србији као организатору континенталног такмичења, председник Европске рукометне федерације Жан Бријо разочаран посетом појединим утакмицама.

13.10 - Коринтијанс је освојио титулу светског шампиона. Бразилска екипа је у финалу Светског клупског првенства савладала Челси са 1:0. Једини гол на мечу постигао Гереро у 69. минуту. Лондонски тим утакмицу завршио са десет фудбалера јер је у финишу меча искључен Кејхил.

13.00 - Челси - Коринтијанс 0:1. Бразилски тим дошао до предности у финалу Светског клупског првенства. Стрелац Гереро у 69. минуту. 

12.20 - Судија Сердар Гозубујук на мечу холандског првенства између  Гронингена и Венлоа на оригиналан начин је ућуткао тренера домаће екипе Роберта Масканта. Погледајте како...

11.50 - После првог полувремена у финалу Светског клупског првенства нема голова на мечу између Челсија и Коринтијанса. 

11.30 -  Марио Балотели решио је да се пожали суду због казни које је платио Манчестер Ситију. Балотели је због лошег понашања до сада кажњен са укупно 340.000 фунти, али италијански фудбалер мисли да није заслужио да толико драстично буде санкционисан. Енглески медији наводе да би овај потез могао да значи да ће Манћини коначно да се одрекне овог проблематичног фудбалера.

11.05 - Управа немачког Бундеслигаша Шалкеа отпустила је тренера Хуба Стевенса, због серије лоших резултата у домаћем шампионату. Последњи пораз од Фрајбурга у суботу резултатом 3:1 био је кап која је прелила чашу и Шалке се одлучио на промену шефа стручног штаба. Стевенс је по други пут у каријери преузео Шалке у септембру 2011. али са цетири пораза и без и једне победе у шест последњих утакмица морао је да плати цену на крају јесењег дела првенства. Стевенса ће заменити тренер млађег тима Шалкеа Јенс Келер који ће водити тренинг у понедељак.

11.00 - Челси и Коринтијанс почели су меч за титулу светског шампиона на клупском првенству света у Јапану.  

10.00 - Монтереј је освојио треће место на клупском првенству света пошто је у Јапану савладао Ал Ахли са 2:0. Голови Хесуса Короне и Сезара Делгада били су довољни за победу шампиона Конкакафа, иако су Египћани пружили солидан отпор и имали неколико шанси за гол.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се