Читај ми!

Бундеслига 17. коло

Леверкузен смањио предност

Фудбалери Бајера из Леверкузена победили су данас на свом терену Хамбург са 3:0, док је Мајнц славио против Штутгарта са 3:1, а Ајнтрахт у гостима тријумфовао против Волфсбурга са 2:0. Фудбалери Фортуне победили су Хановер са 2:1, док су Гројтер Фирт и Аугзбурга одиграли нерешено 1:1. Преокрет Фрајбурга у Гелзенкирхену.

Бајер је успео да смањи предност лидера минхенског Бајерна на девет бодова предности, а за тријумф против Хамбурга најзаслужнији био је Стефан Кислинг који је био двоструки стрелац.

Први гол на утакмици постигао је управо Кислинг у 26. минуту, а на 2:0 повисио је Андре Шурле у 36. Коначан резултат поставио је Кислинг у 66. минуту утакмице.

Мајнц је на свом терену после преокрета победио Штутгарт, а најзапаженији актер утакмице био је Никола Милер, који је донео победу свом тиму.

Штутгарт је у 48. минуту дошао до предности, а стрелац је био Мартин Харинк. Изједначење домаћину донео је Милер у 55. минуту, а преокрет свом тиму донео је исти играч голом у 71, док је коначан резултат поставио Елкин Сото у 91. минуту.

Српски интернационалац Здравко Кузмановић одиграо је цео меч за Штутгарт. Мајнц је овом победом прекинуо низ  од три узастопна тријумфа Штутгарта у националном шампионату.

Ајнтрахт из Франкфурта је у гостима успео да упише другу узастопну победу у шампионату, а утакмица против Волфсбурга решена је у првих 20 минута меча. Александер Мејер донео је претност Ајнтрахту у 12. минуту, а коначан резултат поставио је Такаши Инуи већ у 18. Хосуе је у екипи Волфсбурга искључен у 17. минуту.

Фортуна је као домаћин била боља од Хановера, а стрелци за екипу из Диселдорфа били су Дани Шахин у 39. и Кен Илсо у 83. минуту. Једини погодак за Хановер постигао је Маме Бирам Дијуф у 69. минуту утакмице.

На утакмци између Гројтер Фирта и Аугзбурга виђена су два гола и исто толико искључења. Аугзбург је до вођства дошао у 9. минуту, а стрелац је био Саша Молдер, док је коначан резултат поставио Ласе Собеић у 69. минуту. Мегрим Маврај искључен је у екипи Гројтера у 69. минуту, док је на другој страни Ђовани Сио добио црвени картон у 85 минуту.

Фудбалери Фрајбурга направили су изненађење и у Гелзенкирхену савладали домаћи Шалке са 3:1.

Екипи Шалкеа ово је седми узастопни првенствени меч без победе и полако губи корак у борби за треће место које води у Лигу шампиона следеће сезоне.

Шалке је добро почео и повео преко Џеферсона Фарфана у 20. минуту. Након тога, уследио је "потоп" домаћина у режији Јана Розентала који је прво постигао два гола, а затим зарадио црвени картон у 81. минуту.

Ипак, само минут касније "реванширао" му се нападач Шалкеа Клас Јан Хунтелар који је такође морао у свлачионицу пре времена.

Резултати и стрелци:

Леверкузен - Хамбург 3:0 (Кизлинг 27, 67, Ширле 37)
Фортуна - Хановер 2:1 (Шахин 40, Илсо 83 - Дијуф 70)
Гројтер Фирт - Аугсбург 1:1 (Собјех 69 - Молдерс 10)
Мајнц - Штутгарт 3:1 (Милер 55, 71, Сото 90 - Харник 48)
Волфсбург - Ајнтрахт 0:2(Мајер 13, Инуи 18)
Шалке - Фрајбург 1:3 (Фарфан 20 - Розентал 26, 61, Шмит 32)

Сутра: Хофенхајм - Борусија Дортмунд, Вердер - Нирнберг

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се