Читај ми!

Ех, тај Блатер

Председник Фифе Сеп Блатер очигледно није задовољан епилогом инцидента у Крушевцу и тражи много оштрију казну за Србију. Уефа је казнила младу селекцију играњем једне утакмице пред празним трибинама, а Фудбалски савез са 80.000 евра.

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер изјавио је данас да планира да разговара са првим човеком Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишелом Платинијем о оштријим казнама за Србију због инцидената у Крушевцу.

"Расизму и дискриминацији није место у фудбалу, и постоји нулта толеранција према томе. У петак сам сазнао одлуку о казнама за Србију и сигуран сам да ћемо се обратити Уефи, пошто расизам и дискриминација захтевају оштре казне. Разговараћу са Платинијем, али не знам да ли он има икакав утицај на Дисциплинску комисију", рекао је Блатер, а пренела аганција Ројтерс.

Уефа је у четвртак казнила младу селекцију Србије играњем једне квалификационе утакмице на домаћем терену пред празним трибинама, а Фудбалски савез Србије са 80.000 евра због инцидената на мечу са Енглеском у Крушевцу.

Поред тога, суспензије су зарадили играчи Горан Чаушић (четири меча), Огњен Мудрински и Филип Малбашић (по три меча), Никола Нинковић (два меча). По две године суспензије добили су тренери Предраг Катић и Андреја Милутиновић.

Млада репрезентација Србије у октобру није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је у реваншу изгубила од Енглеске са 1:0, а крајем меча дошло је до сукоба играча и појединих чланова стручних штабова две селекције.

Црвени картон у екипи Енглеске зарадио је Дени Роуз, а код Србије Слободан Медојевић.

Роуз је после меча рекао да су га навијачи у Крушевцу вређали на расној основи и да је два пута погођен каменом.

Представници енглеског Савеза, а касније и политичари предвођени премијером Дејвидом Камероном, затражили су оштре казне за српски Савез и репрезентацију.

ФСС је спровео интерну истрагу после које је казнио са годином одсуства из националног тима, "најратоборније" Николу Нинковића и Огњена Мудринског, док су тренери Срђан Максимовић и Андреја Милутиновић добили двогодишњу забрану рада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се