Читај ми!

Џајић за председника, Јанковић остаје тренер

Комисија за стабилизацију и консолидацију фудбалског клуба Црвена звезда и Управни одбор на данашњој заједничкој седници донели су одлуку о расписивању избора за председника за 17. и 18. децембар и предложили Драгана Џајића за главног кандидата. Јанковић остаје тренер.

После избора 17. и 18. заказана је Скупштина клуба за 22. децембар на којој ће нови председник да предложи чланове Управног одбора, спортског директора и генералног секретара.

Потпредседник Управног одбора Александар Антић рекао је да су усвојене одређене измене правилника како би се процедура и кампања довели у рационални ниво и да у отежаним условима буду завршени у најкраћем року.

"У складу са Статутом одржаће се непосредни избори, а право гласа има нешто мање од 7.600 чланова. Наш предлог је да Џајић буде кандидат за председника, јер сматрамо да је истинска Звездина легенда, човек који је цео живот уткао у клуб, иза њега је огроман рад и познавање фудбала и улива поверење свим Звездашима и структурама које воде клуб. Уверени смо да је то најбољи предлог, наравно могући су и други предлози, али ово је предлог Управног одбора", објаснио је Антић.

Такође, спортска комисија којом председава Џајић донела је одлуку да се не усвоји оставка шефа стручног штаба Александра Јанковића и он ће у будућности предводити црвено-беле.

Џајић је рекао да за њега "случај тренера није ни постојао, него је наметнут". "Од тренутка када је Радна група дошла у клуб нисмо размишљали о смени, само смо желели да разговарамо и нађемо најбоље решење. Била је једна несмотреност уочи последње утакмице, зато што никоме није свеједно колика је разлика на табели, али то је сада иза нас и нећемо се више враћати. Јанковић има пуну подршку и на њему је да направи план за други део сезоне", рекао је Џајић.

Он је додао да је Звезди циљ увек борба за прво место и да ће тако бити и у пролећној сезони.
"Да првенство почиње сада, рекао бих да нам је прво место циљ, али пошто је сад полусезона и постоји разлика у бодовима, не треба наметати императив, али треба да се гаје амбиције о првом месту. Не знам да ли ћемо успети, али сигурно знам да је за Звезду у овој нашој лиги, која није толико лоша, све осмим првог места неуспех", поручио је Џајић.

Нови - стари тренер Александар Јанковић изразио је задовољство и захвалност на поверењу и подршци коју је добио. "Осећао сам да имам подршку и знам да је она искрена. Подвукли смо црту и сама чињеница да смо овде говори да смо окренути будућности и новим изазовима. Обавезе тима су познате, постоји простор за напредак и обавазе је да се тај простор искористи. Иза нас је нестабилна јесен, а желимо да пролеће буде боље. Припреме почињу 9. јануара у 11 сати", рекао је Јанковић.

На питање који је резултатски циљ, он је био јасан: "Моја тренерска филозофија је да сам увек окренут првој следећој утакмици. Верујте ми то сада није ни Јавор, са којим почињемо други део шампионата, тренутно ме занима прва утакмица на припремама, јер су и ти мечеви пођеданко важни".

Председник поткомисије за финансије Небојша Човић рекао је да је направљен пресек финансијског пословања од 2004. до 31. 10. 2012. године и да су тренутне обавезе клуба 48.5 милиона евра, али да постоји могућност да на крају буду и нешто веће, али и нешто мање када се виде потраживања.

"Наш задатак је у самом имену и покушали смо да направимо стабилизацију и консолидацију. Направљени су неки добри кораци, финансијске анализе приводимо крају, али молим јавност да не журимо са проглашавањем криваца. Морамо да подвучемо две црте, да нова Управа зна од чега почиње. Наш задатак није да се бавимо нападима или одбраном било кога и све податке даћемо јавности на распологање, надам се до Скупштине", истакао је Човић.

Он је открио да је Црвена звезда обевезе према комерцијалним повериоцима платила 86 одсто, према банкама 65 одсто, према домаћим клубовима 53 одсто и према иностраним клубовима и агентима 75 одсто, што уопште није мали проценат.

"Нема чаробног штапића ни у финансијама ни у спорту. Послужићу се оном изреком 'Колико пара, толико музике', јер је погрешан био приступ из претходних година 'Бити први по сваку цену', што те може довести до банкрота и да не постојите", нагласио је Човић.

Према његовим речима, тренутна финансијска ситуација није ружичаста, али постоје средства да клуб функционише. "Нема новца за бацање, инсистираћу као што сам најавио да се позајмице отпишу, рачун јесте у блокади, али морамо пронаћи начин да функционишемо. Такође биће и трансфера, али у сваком случају, морамо домаћински да послујемо", закључио је Човић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво