Еуфорија због Видићевог повратка

Навијачи Манчестер јунајтеда коначно могу да одахну, у тим се враћа Немања Видић. Присталице овог клуба, али и тренер Алекс Фергусон, једва чекају да се врати капитен Јунајтеда за кога сматрају да једини може да заустави поплаву голова који клуб са Олд Трафорда прима на утакмицама ове сезоне. Видић би требало да се врати на утакмици Лиге шампиона који Јунајтед игра против Клужа.

Екипа Манчестер јунајтеда и навијачи овог клуба не крију одушевљење због повратка Немање Видића на терен. Капитен „ђавола" опоравио се после операције која га је од терена удаљила пуна два месеца.

Енглески медији сагласни су у оцени да ће Видићев повратак коначно донети стабилност у задњу линију Јунајтеда, која је ове сезоне најлошији део тима. Чак је и Алекс Фергусон недавно поменуо да са оваквом одбраном његови изабраници не могу до титуле.

Колико српски интернационалац недостаје Фергусоновој чети најбоље говори податак да је у 22 меча, колико је Јунајтед одиграо ове сезоне у свим такмичењима, клуб са Олд Трафорда примио 32 поготка. У том периоду Фергусон је у задњој линији променио десет играча и поново није успео да нађе праву комбинацију која би сачувала Јунајтедов гол.


Највише је обећавао тандем штопера Фердинанд-Еванс, или то је била само најмање лоша опција.

Сам Фергусон је најавио видићев повратак ове недеље, и то на мечу Лиге шампиона против Клужа.

„Надам се да ће Видић заиграти против Клужа. Постоје добре шансе за тако нешто, али то ће на крају зависити од тога како се Немања осећа. Знао сам да се добро опоравља, прошле недеље је почео да тренира са првим тимом и добро се показа. Немања је борац, велики такмичар, он има тај бескомпромисни начин игре. Воли дефанзиву, то најбоље ради", рекао је Фергусон.

Енглески медији искористили су статистику да покажу колику је штету претрпео Јунајтед због Видићевог одсуства. Тако су изнети подаци да је Јунајтед од почетка прошле сезоне па до сада, без Видића одиграо 43 од 53 меча. У том периоду, без Видића, Јунајтед је у просеку примао 1,09 голова по мечу, док је су са Немањом „ђаволи" примали 0,7 голова по утакмици.

Када се мало детаљније погледају статистички подаци долази се до закључка да је на десет мечева са Видићем Јунајтед примао 0,7 по мечу, давао 1,7 погодака по утакмици, и имао је успешност од од 80 одсто (на десет утакмица Јунајтед је имао осам победа и по један реми и пораз).

Без Видића Јунајтед је одиграо 43 утакмице, победу је однео на 32 меча, четири је одиграо нерешено и седам утакмица је изгубио, што значи да су на 74 одсто утакмица однели сва три бода. „Ђаволи" су у просеку примали 1,09 голова по утакмици, док су давали 2,53 гола по мечу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво