Кикс Борусије

Фудбалери Борусије Дортмунд и Фортуне Диселдорф играли су вечерас нерешено 1:1, док је Хамбургер савладао Шалке са 3:1, у утакмицама 14. кола немачке Бундес лиге. Репрезентативац Србије Невен Суботић провео је свих 90 минута на терену у дресу тима из Дортмунда.

Фортуна је приредила праву сензацију освојивши бод против актуелног шампиона и удаљила се од зоне испадања. Гости су након водјства Борусије на полувремену успели да изједначе десетак минута пре краја и пожртвованом игром сачувају заслужен реми који је мало ко очекивао.

Борусија је киксирала у најнезгоднијем тренутку пошто је у суботу очекује велики дерби против Бајерна у Минхену. Екипа тренера Јиргена Клопа била је боља и надмоћнија током целог меча, створила је бројне шансе, али није успела да сруши чврст бедем Фортуне, па је морала да се задовољи "мршавим" ремијем.

Након овог сусрета Борусија са утакмицом више заостаје осам бодова за водећим Баварцима.

Репрезентативац Србије Невен Суботић провео је свих 90 минута на терену у дресу домаћег тима.

Вредну победу изборио је Хамбургер код куће савладавши Шалке са 3:1 ефикасном игром у другом полувремену. Шестоструки првак Немачке вечерашњим успехом приближио се горњем делу табеле и сада конкурише за излазак на европску сцену.

Резултати:

Борусија Дортмунд - Фортуна Диселдорф 1:1 (Блашчиковски 43 - Рајзингер 78)

Хановер - Гројтер Фирт 2:0 (Дијуф 4, Егиман 69)

Ајнтрахт Франкфурт - Мајнц 1:3 (Салај аутогол 55 - Иваншиц 18, Паркер 42, Новески 52)

Хамбургер - Шалке 3:1 (Бајстер 52, Рудневс 65, Бадељ 90+2 пенал - Хунтелар 80)

У среду се састају Борусија Манхенгладбах - Волфсбург, Фрајбург - Бајерн Минхен, Штутгарт - Аугсбург, Вердер Бремен - Бајер Леверкузен и Нирнберг - Хофенхајм.

Табела: Бајерн Минхен 34 бода, Борусија Дортмунд 26, Шалке, Ајнтрахт и Бајер Леверкузен по 24, Хановер, Мајнц и Хамбургер по 20, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије