Читај ми!

Пикси: Прљава, оркестрирана кампања

Драган Стојковић Пикси категорично је одбацио тврдње да су за време његовог мандата у Звезди нагомилани велики дугови. Не могу да верујем да је неко могао да исприча толику гомилу лажи. То је прљава, оркестрирана кампања, рекао је Пикси.

Бивши председник Црвене звезде Драган Стојковић категорично је одбацио тврдње да су за време његовог мандата у трофејном српском клубу нагомилани велики дугови.

Легендарни фудбалер црвено-белих оштро је демантовао изјаву некадашњег потпредседника клуба Милана Вујина да је њему и његовој управи остављено "апсолутно позитивно стање рачуна".

"Не могу да верујем да је неко могао да исприча толику гомилу лажи. То је прљава, оркестрирана кампања, али нећу дозволити никоме да се игра са мном и да ми натовари на леђа 10-11 милиона евра, јер ни децу у обданишту не могу да преваре причом да је Звезда, када сам ја постао председник, била у плусу. То је безобразлук", изјавио је Стојковић за Вечерње новости.

Актуелни тренер јапанске Нагоје рекао је да због обавеза у националном првенству и Царском купу не може пре јануара да дође у Србију, истакавши да би "тако желео да је сад у Београду и да се са лажовима погледа у очи".

"Једва чекам да се вратим. Спреман сам да са било ким одем и на ТВ дуел, јер немам шта да кријем. Поносан сам на све што сам урадио и као фудбалер и као тренер. Доста сам и зарадио и ту нема мистерије. Не бежим и не кријем да имам станове и некретнине, јер сам све платио својим новцем који сам поштено зарадио", нагласио је Стојковић, додајући да зна напамет колики је дуг затекао када је преузео челну функцију у Црвеној звезди.

"Постоји документација у клубу. Биланс за 2005. износио је 10.170.000 евра у минусу, од тога је на кредите ишло нето 7.820.000 евра. А онда Вујин каже да постоји само банкарски дуг, као да то није дуг. Дакле, ја баратам аргументима. Рекао сам да документација постоји, и то је једина истина. Тај дуг сам наследио, прихватио као такав и почео да радим", нагласио је Стојковић београдском дневнику.

Популарни Пикси тврди да је наставио да помаже клубу и после одласка.

"Испоштовао сам све, на растанку сам рекао да ћу увек бити уз Звезду и помагати колико могу. Зар није помоћ то што сам у Нагоју довео Бајалицу и Бурзановића, за које су они рекли да им нису потребни, а новац је отишао у касу Звезде, и то одмах, цела сума, а не на рате. Очигледно је да су се неки мало заиграли. Нећу више да ћутим, јер можда ће они у јавност изаћи с причом да сам тих 60 милиона евра дуга, о којима се прича, направио ја, одавде из Јапана", огорчено је прокометарисао Стојковић и напоменуо да није ставио тачку на причу о Звезди, већ да чека с каквим подацима ће после "чешљања" пословања у минулом периоду пред јавност изаћи Радна група с Небојшом Човићем на челу.

"Ја сам затекао уговоре пола-пола и зато постоји та прича. Још се дугује менаџеру Ћаласану и још некима које сада нећу да помињем. Код мене није могао да се прави договор 50 одсто клубу, 50 одсто осталима. Код мене криминалци нису могли да долазе у клуб, као ни њихови играчи. Тачно је, имао сам због тога проблема, претили су ми, покушали да ме уцењују, а онда су ми нудили пословне договоре, које сам без размишљања одбио. Између осталог, и зато сам отишао из Звезде јер сам видео где то иде. Али, нисам побегао са Маракане, већ сам господски отишао", закључио је Стојковић у разговору за Новости.

Небојша Човић, члан новоформиране Радне групе Црвене звезде задужен за финансије, открио је прошле недеље да укупан дуг тог клуба, закључно са 31. октобром 2012. године, износи 48,4 милиона евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије