Читај ми!

Звезди дерби и нада

Црвена звезда тријумфовала у 143. "вечитом дербију" и тако смањила предност Партизана на табели на пет бодова. Црвено-бели до победе стигли после преокрета, Партизан бољи ривал у првом делу, домаћин у наставку стигао до жељене победе. Без инцидената на Маракани, уакмици присуствовало више од 44.000 гледалаца.

Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас на домаћем терену екипу градског ривала Партизана са 3:2, у дерби утакмици 13. кола Суперлиге Србије. Био је ово 143. вечити дерби два најпопуларнија српска клуба.

Детаљнија дешавања са меча можете погледати овде

Након вечерашње победе Црвена звезда је смањила предност актуелног шампиона и сада на табели заостаје пет бодова за водећим црно-белима.

Утакмица је одиграна пред 44.155 гледалаца на стадиону Црвене звезде, а судио је Милорад Мажић.

Стрелци: Касалица у 15, Миливојевић у 48. и Милијаш 73. за Црвену звезду, а Митровић у 10. и Јовановић (аутогол) у 16. минуту за Партизан.

Жути картони: Младеновић, Миливојевић, Мијаиловић, Касалица (Црвена звезда), Смиљанић, Л. Марковић (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић (Вешовић 46), Спајић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић (Милуновић 69), Касалица, Мудрински.

ПАРТИЗАН: Петровић, Миљковић, Остојић, Иванов, Смиљанић, С. Марковић, Томић (Јојић 65), Илић, Л. Марковић, Митровић.

Црвена звезда се овом победом, првом на свом терену над вечитим ривалом после четири године, вратила у трку за титулу и најавила да ће пролеће у Суперлиги бити изузетно занимљиво.

Изабраници Александра Јанковића сада су смањили разлику са осам на пет бодова у односу на водећи Партизан.

Имао је бранилац титуле два пута вођство на вечерашњем дербију, али је на крају Звезда однела цео плен и, чини се захваљујући много већој жељи у другом полувремену, стигла до велике победе.

Јунак тријумфа црвено-белих био је капитен и повратник у Звезду, Ненад Милијаш, који је у 73. минуту ударцем главом савладао несигурног голмана Николу Петровића.

Црно-бели су боље почели меч и у 10. минуту АЛександар Митровић искористио је лошу реакцију Милана Јовановића и рутински савладао Бобана Бајковића.

Радост гостију трајала је само пет минута, пошто је Касалица сјајним волеј ударцем затресао мрежу.

Већ у следећем нападу Партизан је дошао до нове предности захваљујући Јовановићу, који је 16. минуту неспретно погодио мрежу Бајковића.

Да Јовановић ипак не буде трагичар утакмице потрудио се Лука Миливојевић одличним ударцем у 48. минуту под пречку и поравнао резултат, а потом је уследио сјајан потез Милијаша за победу.

Утакмица је почела минутом ћутања за све жртве Олује, а у више наврата на трибинама су могли да се виде транспаренти са различитим порукама: "Олуја - злочин који траје" и "У част свим српским генералима".

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара