Бајерну бод, Дортмунд сугуран

Лидер Бундеслиге Бајерн из Минхена одиграо је у гостима нерешено 1:1 са Нирнбергом, у утакмици 12. кола фудбалског првенства Немачке. Шампион Борусија из Дортмунда сигурна против Гројтер Фирта - 3:1. Леверкузен победио Шалке 2:0 и прикључио се врху табеле.

Бајерн је повео голом Марија Манџукића већ у трећем минуту, али је Маркус Фојлнер изједначио на почетку другог полувремена. Нирнберг је од 77. минута имао играча мање пошто је због другог жутог картона искључен Тимо Гебхарт, али гости нису успели да искористе бројчану предност.

Актуелни шампион Борусија из Дортмунда победила је на свом терену Гројтер Фирт са 3:1. Домаћин је повео поготком Роберта Левандовског у трећем минуту, а изједначио је Золтан Штибер два минута касније. Нову предност Дортмунду поново је донео Левандовски у 15, а на 3:1 повећао је Марио Геце у 42. минуту.

Борусија из Менхенгладбаха повела је на свом терену против Штутгарта голом Мартина Штранцла у седмом минуту, али су гости већ у следећем нападу изједначили преко Мартина Харника. Победу "швабама" донео је Рел Брирс аутоголом у 72. минуту. Српски фудбалер Здравко Кузмановић играо је до 91. минута за Штутгарт, када је замењен.

Фрајбург је победио у гостима Хановер са 2:1, док је Хамбург код куће савладао Мајнц са 1:0. 
Фудбалери Ајнтрахта били су бољи на свом терену од Аугзбурга са 4:2. Двоструки стрелац за домаћниа био је Александер Мајер, један гол постигао је Штефан Ајгнер, док је Саша Молдерс дао аутогол. Стрелци за госте били су Ја-Чеол Ко и Молдерс.

Фудбалери Бајера из Леверкузена савладали су на домаћем терену екипу Шалкеа са 2:0. Популарни "фармацеуту" постигли су шесту победу ове сезоне и као петопласирани сада заостају само два бода од вечерашњег противника, који је остао на другој позицији.
Голове су постигли Шурле у 45. и Кислинг у 67. минуту. 

Сутра се састају:
Вердер Бремен - Фортуна Диселдорф
Хофенхајм - Волфсбург

Табела: Бајерн Минхен 31 бод, Шалке и Ајнтрахт по 23, Борусија Дортмунд 22, Бајер Леверкузен 21, Хановер, Мајнц и Хамбургер по 17, итд. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара