Читај ми!

Арсенал "пробушио" Тотенхем, Челси и Јунајтед пали

Арсенал је са 5:2 (3:1) торпедовао фудбалере Тотенхема, истим резултатом којим је славио и у фебруару против градских ривала. Тренутак одлуке искључење Адебајора. Челси поражен на гостовању против Вест Бромвич Албиона са 2:1, док је актуелни шампион Манчестер сити био ефикасан код куће против Астон Виле - 5:0.

Арсенал је победом престигао Тотенхем на табели Премијер лиге и сада је шести са 19 бодова, док лондонски ривал има два мање и налази се на осмој позицији.

Кривац за овај дебакл свакако је Адебајор, који је након постизања водећег гола у десетом минуту за Тотенхем искључен седам минута касније због грубог старта, којим је покушао да заустави Сантија Касорлу.

Тада је започела права топовска паљба Арсенала, који је ефектним голом главом немачког дефанзивца Пера Мертесакера изједначио у 41. минуту.

У последња три минута првог полувремена Арсенал је још два пута матирао голмана Тотенхема - погоцима Лукаса Подолског и Оливијеа Жироа (3:1).

То није било све од расположених "тобџија", који преко Шпанца Касорле у 60. минуту повећавају вођство на 4:1, а Герет Бејл је потом у 71. минуту спасио част свог тима прецизним ударцем са ивице шеснаестерца - 4:2.

Мало наде за Тотенхем потопио је, међутим, Тео Валкот који мајсторски успева да савлада голмана Тотенхема у надокнадном времену - 5:2.

Фаворизовани Челси неочекивано је остао празних руку, иако је већим делом занимљиве утакмице имао иницијативу и створио бројне шансе. Вест Бромвич је рано повео, али то није пореметило редове лондонске екипе, која је поравнала резултат у завршници полувремена.

Чинило се да би "плавци" могли до коначног преокрета у наставку сусрета, међутим, Питер Одемвинге је пет минута након одмора савладао голмана Чеха за ново вођство домаћина, што је у великој мери пресекло Челсијеву игру. Узалуд су била сва настојања да до краја меча гости дођу барем до бода, његови стрелци нису били расположени, пре свих Стариџ и Торес, па је пожртвовани тим Вест Бромвича заслужено дошао до значајног успеха.

Репрезентативац Србије Бранислав Ивановић данас није био у тиму менаџера Роберта ди Матеа због суспензије.

Вест Бромвич је седмом победом ове сезоне на 4. позицији првенствене табеле која води у квалификације за Лигу шампиона.

Манчестер сити је декласирао Астон Вилу (5:0) и осмом победом преузео вођство на табели од градског ривала Манчестер Јунајтеда који има утакмицу мање. Сити је у првом полувремену само "начео" госте из Бирмингема, а потом их у наставку дотукао головима двоструких стрелаца Серхија Агера и Карлоса Тевеса.

Репрезентативац Србије Матија Настасић одиграо је целу утакмицу у дресу Ситија, док је Александар Коларов ушао са клупе дведесетак минута пре краја заменивши Гаела Клишија.
Вредна три бода освојио је Саутхемптон савладавши као гост директног конкурента у борби за опстанак, тим Квинс Парк ренџерса (3:1), а пријатно изненађење навијачима је приредио Рединг победом над Евртоном (2:1).

удбалери Норича савладали су в на домаћем терену екипу Манчестер Јунајтеда са 1:0. Норич је освојио важне бодове у борби за опстанак, док је Манчестер Јунајтед неочекиваним киксом застао у борби за титулу. Екипа менаџера Алекса Фергусона сада заостаје бод од водећег актуелног шампиона Манчестер Ситија, који је раније данас декласирао Астон Вилу (5:0).
Једини стрелац на утакмици био је Пилкингтон у 60. минуту.

 

    Данашњи резултати:
ВБА - Челси 2:1 (Лонф 10, Одемвинги 50 - Азар 39)
Рединг - Евертон 2:1 (Фондре 51, 79. пенал - Нејсмит 10)
Ливерпул - Виган 3:0 (Суарес 47, 58, Енрике 65)
Манчестер сити - Астон Вила 5:0 (Силва 43, Агеро 54. пенал, 67, Тевес 65. пенал, 74)
Њукасл - Свонси 1:2 (Демба Ба 90+3 - Мику 58, Де Гузман 87)
КПР - Саутхемптон 1:3 (Холет 49 - Ламбер 23, Панчион 45+2, Лалана 83)
Арсенал - Тотенхем 5:2 (Мертезакер 24, Подолски 42, Жиру 45+1, Касорла 60, Волкот 90+1 - Адебајор 10, Бејл 71)
Норич и Манчестер јунајтед 1:0 (Пилкингтон 60.) 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара