Нема фудбала са Готовином и Маркачем

Премијер Србије Ивица Дачић реаговао је на позив хрватских фудбалских челника Анти Готовини и Младену Маркачу да изведу почетни ударац на мечу Хрватске и Србије. "Чуо сам и да планирају да Готовина и Маркач изведу почетни ударац на фудбалској утакмици Хрватска – Србија. Па да ли ви мислите да ће Србија заиста да игра ту утакмицу?", рекао је премијер Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић осврнуо се у суботу и на најаве челника Фудбалског савеза Хрватске и селектора Игора Штимца да ће не само позвати ослобођење хрватске генерале Анта Готовину и Младена Маркача да присуствују утакмици са Србијом, већ и да „желе да они изведу почетни ударац на том мечу".

„Чуо сам и да планирају да Готовина и Маркач изведу почетни ударац на фудбалској утакмици Хрватска - Србија. Па да ли ви мислите да ће Србија заиста да игра ту утакмицу?", рекао је премијер Дачић.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић такође је истакао да му није јасно зашто Хрвати подижу тензију пред квалификациону утакмицу две репрезентације у Загребу наредне године.

"Поменута господа неће нам изводити почетан ударац нигде, па ни у Загребу. Није ми јасно зашто се прави беспотребна тензија пет месеци пред утакмицу, коју ионако цела Европа сматра за меч високог ризика.

Све остале ствари које не спадају у домен фудбала и спорта Фудбалски савез Србије неће коментартисати", рекао је Лаковић агенцији Бета.

На питање да ли мисли да ће Готовина и Маркач доћи на утакмицу, Лаковић је казао да је то "њихова ствар".

Хрватски савез, у јеку усхићења које је преплавило ову земљу након ослобађања два хрватска генерела, упутио је јавни позив Готовини и Маркачу да присуствују наредном мечу фудбалске репрезентације Хрватске, када у марту на Маскимиру буде гостовала Србија.

Селектор Хрватске Игор Штимац отишао је и корак даље, па је новинарима саопштио да ће позвати генерале да изведу почетни ударац на следећој квалификационој утакмици.

"Позваћу генерале Готовину и Маркача да изведу почетни ударац на нашој идућој квалификационој утакмици", поручио је хрватски селектор, који је најавио да планира и да посети кућу генерала Готовине у Пакоштанама.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара