Читај ми!

"Вечити дерби" уживо: Велика победа Звезде

Црвена звезда - Партизан 3:2. Звезда, након потпуног преокрета, стиже до победе у јако важном мечу са Партизаном. Стрелац трећег и одлучујућег поготка био је Милијаш. Лука Миливојевић постигао је погодак у уводним минутима наставка. Невероватних 15 минута првог полувремена на Маракани. Први гол на мечу дело Александра Митровића. Касалица изједначио, Јовановић аутоголом поклонио нову предност Партизану.

21.02 - Првенство Србије поново је такмичарски интересантно. Црвена звезда, након шокантно лошег почетка сусрета, стигла је до подједнако шокантне победе над екипом Партизана. Велики преокрет обележио је овај меч, који је по много чему превазишао очекивања љубитеља фудбала. 

21.00 - Крај 143. вечитог дербија. 

20.55 - У 92. минуту Партизан је имао сјајну прилику. Након корнера, Остојић је најбоље скочио, лопта је стигла на другу стативу код нечуваног Нинковића који, међутим, шутира далеко преко пречке.

20.48 - Уместо Лазара Марковића шансу у последњих неколико минута у црно-белом дресу добио је Никола Нинковић. Пре тога, Саша Илић је уступио место Стефану Шћеповићу. Одговорио је и Александар Јанковић, и из игре је извео уморног Милијаша. На терену је Димитријевић, фудбалер који уме да сачува лопту и његова улога у самом финишу ће бити сасвим јасна.

20.44 - Тензија на терену је непотребно кулминирала када су се у дуелу нашли Марковић и Вешовић. Млади Црногорац се нашао на земљи, чини се помало театрално, и у наредних неколико минута уследило је кошкање играча оба тима. Епилог свега, жути картон Лазару Марковићу. 

20.40 - Боља игра Звезде у наставку, а можда битније лошија игра црно-белих, допринела је потпуном преокрету на сусрету. Звезда је повела са 3:2. Касалица је прошао по десној страни, преварио је Остојића а најприсебнији је био капитен Ненад Милијаш, до овог тренутка доста млак.

20.33 - По једну измену направила су оба тренера у овом периоду. Владимир Вермезовић је извео Немању Томића, што се овом фудбалеру нимало није свидело, а у игру је убацио Јојића. У Црвеној звезди, терен је напустио Лазовић, а шансу је добио Лука милуновић. 

20.25 - Најбољу прилику на мечу, рачунајући чак и голове, Звезда је имала након грешке Миљковића. Лазовић је пресекао лопту која је била намењена голману Петровићу, али је отишао сувише искосо да би упутио ударац на празан гол. Пронашао је, ипак, Милијаша у казненом простору али капитен Црвене звезде је очајно примирио лопту и сјајна прилика је отишла у неповрат.

20.23 - Црвена звезда имала је велику прилику. Касалица се нашао са лоптом у казненом простору након центаршута, он ју је вратио Лазовићу на седам, осам метара који је неспретно шаље преко пречке.  

20.20 - Оба тима играју жустрије и, последично, са доста више нервозе. Судија Мажић, за сада, добро контролише игру и не дозвољава да се ствари измакну контроли. 

20.16 - Поново је Партизан могао да искористи еуфорију у редовима Црвене звезде након постигнутог поготка. Међутим, Немања Томић није успео да савлада Бајковића уз слободног ударца, иако је солидно шутирао. 

20.13 - Црвена звезда је поново дошла до изједначења, које се подударило и са периодом нешто боље игре црвено-белих. Лука Миливојевић се нашао сам на 30-так метара од гола Партизана, повукао је лопту и након пар корака је шутирао. Уз доста среће, лопта је завршила иза леђа Петровића. Гол, у највећој мери, иде на душу Стефана Марковића  и Милана Смиљанића, који су стајали предалеко од играча којег су требали да сачувају. 

20.09 - Као што је било за очекивати, Звезда је ушла агресивније у наставак. Играчи домаћег тима далеко ближе стоје противницима у фази дефанзиве, и то је почело да даје резултате. 

20.08 - Почело је друго полувремена на стадиону Црвене звезде. Треба очекивати конкретнију и отворенију игру обе екипе. 

19.50 - Партизан је био бољи ривал у првих 45 минута, можда чак и за више од предности од једног гола. Црно-бели су деловали организованије, али још битније и далеко сигурнији у себе. Играчи Црвене звезде нису успели да се издигну изнад тешке ситуације у клубу, и првих пола сата су деловали као да би радије били негде другде него на терену. Пред крај су се делимично прибрали, али у других 45 минута ће морати потпуно да преокрену своју игру уколико желе и да преокрену резултат. 

19.49 - Полувреме на Маракани. 

19.45 - Безидејна игра изабраника Александра Јанковића, сасвим природно, не доноси им изгледнијих прилика. И поред тога, Петровић је био на мукама када је Касалица шутирао са дистанце. Пар минута потом, Микић је лепо прошао по десној страни али је, уместо повратне лопте коју је очекивало неколико играча у црвено-белим дресовима, лопту послао у наручје солидног Петровића. 

19.33 - Лазар Марковић поново је лако побегао чуварима из задње линије Црвене звезде али, баш као и у 14. минуту, није успео озбиљније да угрози Бајковића. Неуиграност и тромост Микића и Спајића, за сада, највећа шанса Партизана у фази офанзиве. 

19.30 - Грч у коме се налазе фудбалери Црвене звезде и страх од преузимања одговорности понекад њихову игру чини комичном. Фудбалер који има лопту ретко када има и решење шта ће са њом, јер његови саиграчи не поштују ни најосновнија правила кретања без поседа. 

19.26 - Партизан без већих проблема стиже у околину Звездиног казненог простора, пре свега због несхватљиво млаке игре домаћина приликом преузимања противничких играча. Притиска готова да нема, а то технички јако добри фудбалери црно-белих знају да искористе. 

19.23 - Више нема никакве дилеме, Партизан је далеко боље ушао у овај сусрет. Тактичка и ментална припрема црно-белих очигледно је била темељнија, што као резултат даје моћнији Партизан. 

19.16 - Лазар Марковић, иако је у једном тренутку постојала бојазан да се повредио, наставио је терорише последњу линију црвено-белих. Поново је испао Мијаиловић, који се готово ни у једној ситуацији није поставио на прави начин, а све то је допунио Јовановић очајном реакцијом и аутоголом као последицом. 

19.14 - Летаргична Црвена звезда, са очигледним мањком самопуздања, успео је да се тргне и да озбиљније крене ка голу који брани Петровић. Из таквог једног напада, а након сјајне прилике коју је пропустио Марковић, Звезда је изједначила. Микић се нашао нечуван на десној страни, лепо је центрирао а најбоље се снашао Касалица. 

19.12 - Партизан, сасвим заслужено по свему што смо видели, има предност на Маракани. Из прве прилике, и након неадекватне реакције неколицине играча Црвене звезде, дебитант у дербијима, млади Митровић, постиже погодак. 

19.07 - Црвена звезда тек у седмом минуту успева да пребаци тежиште игре на половину Партизана, и да се дуже задржи ту. Озбиљнијих, или било каквих прилика, до сада није било. 

19.01 - У уводним тренуцима Партизан је тај који има лопту и контролу над игром. Оно што је заједничко обема екипама јесте стрпљење и јасно изражена жеља да се отклони притисак са сопствене задње линије. 

19.00 - Почео је 143. вечити дерби, уз невероватан ватромет и бакљаду у режији најватренијих присталица Црвене звезде. 

18.59 - Оба тренера одлучила су се за неколико нечекиваних решења. Уместо репрезентативног штопера Максимовића, за црвено-беле од првог минута играће млади и, можда још битније, неискусни Спајић. Партизан у стандардној формацији, али без браће Шћеповић. 

18.48 - Екипа Партизана истрчаће на терен у следећем саставу: Петровић, Миљковић, Остојић, Иванов, Лазевски, Смиљанић, Нинковић, Илић, Томић, Л. Марковић, Митровић. 

18.47 - Црвена звезда ће меч почети у следећем саставу: Бајковић, Микић, Спајић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић, Касалица, Мудрински. 

18.45 - На стадиону у овом тренутку више од 30 хиљада навијача. Северна трибина нашег највећег стадиона је пуна, а солидно су попуњени и Исток и Запад. Јужна трибина најпразнија. У "кавезу" се налазе навијачи Партизана окупљени у групи "Забрањени".

18.40 - Неколико мањих сукоба око стадиона. Посебно се истакао онај у Булевару Мира. Повређених и приведених није било.

16.45 - Први сукоб који може да се доведе у везу са данашњим дербијем догодио се отприлике два и по сата пре почетка сусрета. На Врачару, у улици Љубе Давидовића, дошло је до масовне туче две фракције навијача Партизана, у којима су теже повређене три особе. Сукоби, у која је учествовало око 200 особа, настављени су и у улици Војислава Илића. Навијачи су напали и грађане и полицију која је дошла да интервенише, приликом чега су лакше повређена двојица полицајаца, потврђено је у МУП-у. Око 40 навијача је приведено на саслушање, а привођења су и даље у току.  

16.04 - Још три сата до дербија. Полиција спремна.

Дуел Црвене звезде и Партизана, чини се, одавно није привлачио толико пажње као 143. који се игра у суботу од 19 часова. Промена управе црвено-белих требало би да да ветар у леђа играчима да у директном дуелу са "вечитим ривалом" покажу да су кадри да се врате у борбу за шампионску титулу.

Драган Џајић поново је на челу клуба. Очекује се да Звезда у наредном периоду "стане на ноге" и у финансијском смислу, а армија навијача нада се да ће новине у клубу позитивно утицати на играче да, после два узастопна пораза, коначно забележе добар резултат.

"Иза нас је један тежак период, а у Звезди је увек тешко када се не побеђује. Дерби долази у правом тренутку јер имамо прилику да поправимо утисак и бодовно и психолошки. Задовољан сам како је екипа реаговала последњих дана. Имамо мир у Ковилову и спремни смо да остваримо победу", рекао је Александар Јанковић на конференцији за медије.

Са друге стране Топчидерског брда, Партизан се у миру припрема за меч који би могао много тога да одлучи када је реч о судбини првенства. Црно-бели већ имају осам бодова предности у односу на "вечитог ривала", тако да би нова три бода приближила Партизан освајању нове, шесте узастопне титуле шампиона Србије.

"Утакмице између Партизана и Црвене звезде су највеће која ова земља има. Тренутна форма и разлика на табели не значи ништа. Неће нас заварати ни актуелна ситуација у Звезди, јер – Звезда је Звезда. Надам се да ћемо успети да прекинемо њихову серију победа у дербијима. Они су добили три заредом и можда је време за слатку освету. То су дуели у које сви играчи улазе са сто посто могућности, па чак и повређени ", рекао је Владимир Вермезовић, први стратег црно-белих.

Суђење на дербију поверено је најбољем српском делиоцу правде Милораду Мажићу, који је ове сезоне већ судио две утакмице Лиге шампиона, као и његовим помоћницима Игору Радојичићу и Миловану Ристићу.

Меч на Маракани почиње у 19 часова, а кретање резултата можете пратити на порталу Радио-телевизије Србије.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара