Навијачи најагресивнији у мадридским нередима

Мадридска полиција упала је у просторије навијача Рајо Ваљекана, познатијих под називом „Буканерос" и запленила велики број бакљи, палица, ножева, мобилних телефона и рачунара. Полиција сматра да је ова навијачка група била најнасилнија у нередима на улицама шпанске престонице за време генералног штрајка.

Улице Мадрида су претходних дана биле право бојно поље на којем су се током генералног штрајка сукобљавали незадовољни грађани и полиција. У окршајима демонстраната и полиције повређено је најмање 15 особа, док је 32 ухапшено. Као једне од најагресивнијих демонстраната полиција је идентификовала навијаче клуба из предграђа Мадрида, Рајо Ваљекана, популарне „Буканеросе".

У ноћи између среде и четвртка мадридска полиција је упала у просторије „Буканероса" у мадридском насељу Пуенте де Ваљекас, и запленила бакље, димне бомбе, петарде, палице, ножеве, мобилне телефоне рачунаре, промотивни материјал и многе друге ствари. У близини просторија ухапшене су и две особе за које се сумња да су припадници „Буканероса". Ухапшени су код себе имали молотовљеве коктеле за које се предпоставља да су намењени уличним нередима.

Полиција је до сада регистровала више од 300 особа који припадају тврдом језгру навијача Рајо Ваљекана, а мадридске власти сматрају да су они били најагресивнија група на уличним нередима.

Припадници ове групе сматрају да су они само „жртвена јагњад" и да полиција покушава да сво насиље на мадридским улицама неоправдано припише њима.

На оптужбе да је полиција запленила велику количину пиротехнике „Буканероси" се бране да им бакље служе само да подигну атмосферу на стадиону, а не за обрачуна. Када су заплењени ножеви у питању, припадници ове групе кажу да је заплењено оно што се може наћи у свакој кући у Шпанији.

Занимљиво је да су у акцији полиције заплењени и спортски реквизити, а према тврдњама навијача, оне су им служиле за тренинге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије