Ибра, скуп за Сити, арогантан за Венгера

Да ли неко верује да Манчестер сити нема пара за неког играча? Сигурно не. Али ако кажемо да је реч о Златану Ибрахимовићу, полако се подижу обрве. А исти тај Ибрахимовић био на Хајберију, али је једна његова реченица натерала Арсена Венгера да одустане од куповине.

Веровали или не, постоји играч који је прескуп чак и за Манчестер сити. А тај играч је највећа неостварена жеља Роберта Манћинија - Златан Ибрахимовић.

Манчестер сити је неколико пута слао скауте да га гледају док је играо за Барсу, иако је Манћини сарађивао са Ибром у Интеру, и увек су се враћали у Енглеску препуни утисака.

Ипак, проблем је био то што је Милан имао опцију да први купи Златана, после позајмице, али и плата коју Ибракадабра прима.

У Паризу, Ибрахимовић има невероватних 11,5 милиона фунти годишње, што га ставља на друго место најплаћенијих фудбалера, одмах иза Самјуела Етоа, који у Анжију прима 16 милиона.

Таква плата, коју би тражио Ибра, плус 50-ак милиона за трансфер, зауставили су Манчестер сити у походу на Ибрин потпис.

А Ибрахимовић, као што смо и раније писали, био је близу Енглеске пре дванаест година, пре него што је Ибра отишао у Амстердам. Арсен Венгер је желео Швеђанина у Арсеналу, чак му је и одштампао име на дресу лондонског клуба, а онда је запело.

Једна реченица, и тада арогантног Ибрахимовића, отерала га је из Лондона - „Златан не ради пробе". Венгер је хтео да остане недељу дана на проби, али одговор Ибре, и то све у трећем лицу, натерао је Венгера да се окрене другим фудбалерима.

Сада, читаво Острво прича само о њему и његовој партији "покера" са "гордим албионом", а поготово о маказицама са двадесет и кусур метара. Како и сам каже, док Енглезима недаш гол, неће причати о теби, и нећеш бити најбољи на свету.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије