Читај ми!

Партизан на плус осам

Фудбалери Партизана савладали су на домаћем терену у Београду екипу крагујевачког Радничког са 2:0 (1:0), у последњој утакмици 12. кола Суперлиге Србије. Меч је одигран пред празним трибинама Стадиона Партизана.

Новом победом, 11. ове сезоне, актуелни шампион је повећао предност у односу на највећег ривала Црвену звезду, која је раније поражена од ОФК Београда (1:0).

Партизан сада на челу табеле има чак осам бодова више од другопласираних црвено-белих и са великим самопоуздањем чекају предстојећи "вечити дерби" идућег викенда на "Маракани".

Прво полувреме је било врло занимљиво. Партизан је, осим гола Ивана Иванова на асистенцију Остојића у 24. минуту, имао нешто касније сјајну шансу, али је голман Радничког Марко Кнежевић одбранио Александру Мирковић "један на један".

Гости су покушавали из контранапада, али су били поприлчно безуспешни у првом делу сусрета.
Наставак утакмице није променио однос снага на терену. Црно-бели су поготком Лазара Марковића одмах на почетку дуплирали предност и потом до краја рутински сачували сигурно вођство за нова три бода.

Утакмица је одиграна у тужном амбијенту, пред сабласно празним трибинама стадиона у Хумској, јер су црно-бели кажњени због неспортског понашања навијача на утакмици против Новог Пазара.

 

Вермезовић: Одиграли смо квалитетну утакмицу

Тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић задовољно је констатовао да је његов тим одиграо квалитетну утакмицу у победи над крагујевачким Радничким, којом је направио крупан корак ка одбрани титуле.

"Одиграли смо квалитетну утакмицу, иако су неки мислили да неће бити тако, јер смо били емотивно испражњени након меча против Интера у Лиги Европе. Драго ми је што Раднички није дошао да се брани, него да игра фудбал. Било је тешко вратити се на домаћи колосек после Интера, али смо показали зашто смо лидери првенства", изјавио је Вермезовић после меча у Хумској.
"Звезда је киксирала на Карабурми, али то је њихов проблем, а не наш. Сматрам, међутим, да још ниста није готово. Показало се ове сезоне да свако може сваког да победи, осим Партизана. закључио је Вермезовић.
Тренер Радничког Дејан Ђурђевић оценио је да су његови изабраници ушли у утакмицу са превише респекта.
"План је био да кроз посед лопте дођемо до организоване одбране. Партизан је први гол постигао без неке велике шансе, али је други практично решио победника. Нажалост, тек после тога смо почели да играмо", рекао је Ђурђевић. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара