Дерби на Карабурми

Дерби 12. кола фудбалског првенства Србије играће се у недељу на стадиону ОФК Београда који дочекује Црвену звезду. Партизан на свом терену игра против Радничког 1923 из Крагујевца, а Доњи Срем дочекује Спартак. Остале утакмице се играју од 13.30 у суботу.

Црвено-бели имају императив победе против "романтичара", пошто су у прошлом колу изгубили од Јагодине и сада за водећим Партизаном заостају пет бодова.

Изабраницима Александра Јанковића овај меч биће и добра провера и нека врста увертире за "вечити" дерби који се игра 17. новембра.

Бодови су сутра неопходни и екипи ОФК Београда која у досадашњем току сезоне игра лоше и забележила је само две победе у Суперлиги.

Лидер Партизан у недељу на свом стадиону неће имати подршку публике због казне за понашање навијача на утакмици са Новим Пазаром у 10. колу.

Црно-бели су у Супер лиги "везали" 10 победа, а у прошлом колу су без проблема у Нишу изашли на крај са Радничким.

Имењак Нишлија из Крагујевца у Хумску долази после тријумфа над ОФК Београдом прошлог викенда и покушаће да направи изненађење против шампиона.

Екипа Јагодине, после историјског тријумфа над Звездом прошле недеље, у овом колу дочекује Смедерево, последњепласирани тим у елитном такмичењу.

Смедеревци још нису забележили победу у Супер лиги, а с обзиром на форму наредног ривала, тај "црни" низ би врло лако могао да се продужи.

Новосадска Војводина ће на свом терену дочекати екипу Новог Пазара. "Лале" су у прошлом колу освојиле бод против Рада, а исти случај био је и са Новим Пазаром, који је одмерио снаге са Слободом.

Ужичани у овом колу дочекују нишки Раднички, док ће дерби зачеља табеле у Кули одиграти екипе Хајдука и БСК Борче. Хајдук је прошле недеље изгубио од Јавора, а БСК је поражен од Спартака.

Суботичани се налазе у одличној форми, имају иза себе серију победа, а у 12. колу очекује их дуел са новајлијом у Супер лиги екипом Доњег Срема.

Фудбалери београдског Рада већ четири кола не зна за победу, а сутра је очекује гостовање Јавору у Ивањици.

Парови 12. кола:

Субота:

Хајдук - БСК (13.30)

Јагодина - Смедерево (13.30)

Слобода - Раднички Ниш (13.30)

Војводина - Нови Пазар (13.30)

Јавор - Рад (13.30)

Недеља:

ОФК Београд - Црвена звезда (13)

Доњи Срем - Спартак (13.30)

Партизан - Раднички Крагујевац (17)

ТАБЕЛА: Партизан 30, Црвена звезда 25, Јагодина 23, Рад 18, Војводина 18, Спартак 17, Слобода 16, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара