Читај ми!

Звезда захтева истрагу

Реагујемо на неправду и захтевамо истрагу о томе да ли је, и ако јесте, ко је режирао победу Јагодине, стоји у саопштењу Црвене звезде након ванредне седнице Управног одбора. Крајње је време да се крене у борбу са нерегуларностима у српском фудбалу, поручују из Звезде.

Управни одбор фудбалског клуба Црвена звезда саопштио је да од Фудбалског савеза Србије тражи сазивање седнице Одбора за хитна питања поводом суђења на мечу против Јагодине.

Како се наводи у саопштењу на клупском сајту, после ванредне седнице УО, у Звезди траже да Одбор за хитна питања ФСС расправља о судијским неправдама, о саставу Судијске комисије, као и о мерама за спречавање будућих судијских малверзација. 

Челници Звезде су незадовољни суђењем у утакмици 11. кола Супер лиге Србије, у којој је Јагодина као гост у суботу победила са 2:1. 

"Очекујемо да ће надлежни орган ФСС који прати суђење, реаговати веома брзо и ефикасно јер, по нашем општем убеђењу, грешке које су правили арбитри имале су за последицу утицај на крајњи исход утакмице, а самим тим и тешко оштетиле наш клуб. Зато је једино и право питање хоће ли судијска тројка бити адекватно кажњена", наводи се у саопштењу црвено-белих. 

Судија Дејан Димитријевић је у другом полувремену, при вођству Звезде са 1:0, досудио пенал за Јагодину, иако је прекршај био ван казненог простора. 

Судијска комисија данас је, како је саопштено, по хитном поступку суспендовала Димитријевића и његове помоћнике у суботњој утакмици.

У Звезди су навели и да очекују да се истрагом утврди да ли је и ко из судијске организације "режирао ову фарсу и да ли ће поједини људи који су чланови ове комисије, после свега лошег што су учинили годинама уназад српском фудбалу, и даље остати на истим местима".

"Одговори на ова питања одредиће будући однос нашег клуба према ФСС", додаје се у саопштењу.

У београдском клубу, такође, наводе да су "казна за судијску тројку и отркивање оних који евентуално стоје иза њих права прилика да полиција и тужилаштво почну борбу против нерегуларности у српском фудбалу".

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара