Читај ми!

Расизам у Енглеској?!

Патрик Клајверт изјавио да је вређан на расној основи док је био члан енглеског Њукасла. "Где год да сам играо, било је таквих увреда, без сумње, тако је и у Енглеској", изјавио некада један од најбољих нападача на свету.

Бивши фудбалски репрезентативац Холандије Патрик Клајверт рекао је данас да су га навијачи вређали на расној основи док је играо у Енглеској. Он је у сезони 2004/2005. био члан екипе Њукасла, за коју је одиграо 37 утакмица и постигао 13 голова.

"Где год да сам играо, било је таквих увреда. Није то било ништа епохално, али у сваком делу света имате људе који су расисти. Без сумње, тако је и у Енглеској", казао је Клајверт енглеским медијима.

Поред Њукасла, Клајверт је играо у Милану, Барселони, ПСВ Ајндховену, Валенсији, Ајаксу и Лилу.

"Када сам имао лопту, навијачи би имитирали мајмуне. То није утицало на моју игру, али свакако није било лепо слушати тако нешто", објаснио је Клајверт.

Холанђанин је казао и да је проблем расизма изузетно комплексан и да ће бити тешко искоренити га у потпуности из фудбала.

"Биће тешко, јер та група, иако је мањина, чврсто верује у своје ставове. Тешко је расисте натерати да размисле о томе како њихово понашање утиче на људе које вређају. Морамо да се изборимо са расистима, јер у крајњој линији, ради се очигледно о глупим и ограниченим људима", закључио је Клајверт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије