Читај ми!

СП као круна каријере

Селектор репрезентације Србије у футсалу Аца Ковачевић радује се учешћу на предстојећем Светском првенству на Тајланду, јер ће то бити круна каријере за све у тиму.

"Сви ми смо заљубљеници у овај спорт и живимо за њега, а не од њега. То је суштина. Ово Светско првенство нам је свима круна каријере", казао је Ковачевић новинарима у просторијама Фудбалског савеза Србије.

Србија ће се на СП такмичити у Групи Е са Египтом, Кувајтом и Чешком.  Такмичење ће почети 1. новембра, а финале је 17 дана касније.  Ковачевић је оценио да састав групе Србији даје наду да верује у пласман у други круг.

"Оптимиста сам и верујем да ако будемо играли као што умемо, можемо да направимо изненађење на турниру", додао је селектор.

Он је истакао да репрезентација Србије од противника најбоље познаје Чешку, али да је први меч, у којем ће 3. новембра ривал бити Египат, увек најважнији.

"На Гран прију у Бразилу убедљиво смо победили Египат. Прва утакмица је увек најважнија и надам се да ћемо је одиграти како смо планирали", казао је Ковачевић.

Капитен екипе Бојан Павићевић је оценио да би елиминација у групној фази био велики неуспех.

"Ако будемо први у групи вероватно идемо на Аргентину, па на Бразил. То је неки наш сан, да играмо четвртфинале против Бразила", истакао је Павићевић.

У други круг такмичења пласираће се по две првопласиране репрезентације из шест група, као и четири најбоље трећепласиране селекције.

"Не можемо да калкулишемо са местом у групи. Мислим да нам је Египат главна препрека и страх ме је само те прве утакмице због промене временске зоне", додао је Павићевић.

Репрезентативци Србије на Тајланд ће стићи међу последњим учесницима турнира, 30. октобра.

Селектор Ковачевић и капитен Павићевић оценили су да ће и на Седмом футсал светском првенству фаворити за титулу бити Бразил и Шпанија, који су до сада једини освајачи трофеја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара