Читај ми!

ЛЕ уживо: Шокантан пораз црно-белих

Интер–Партизан 1:0 (крај). Партизан је поражен у Милану, поново није успео да стигне до поготка, али свакако није разочарао на "Ђузепе Меаци". Интер тек у 88. минуту успео да дође до поготка и победе. Минут раније Лазар Марковић промашио победу. Српски шампион током највећег дела сусрета равноправан противник, ипак донекле ослабљеном ривалу.

20.50 - Играчи Партизана, у сваком смислу лишени искуства у мечевима ове врсте, нису успели у последњих неколико минута да се консолидују и покушају да дођу до гола и бода којег су несумњиво заслужили. Интер је потценио Партизан, што је било евидентно и у самом саставу који је истрачао на терен, а то је врло лако могло да их кошта.

20.44 - Навијачи Партизана још нису ни стигли да седну назад на своје столице, а лопта се већ нашла у мрежи коју чува Петровић. Милито је центрирао са десне стране, а Паласио, несхватљиво и неопростиво сам у петерцу, шаље лопту у гол. Вреди истаћи и да реакција Петровића није била на потребном нивоу.

20.43 - Лазар Марковић је промашио победу. Партизан је напокон успео да стигне до лопте на половини противника, и то у ситуацији у којој су три играча београдског тима нападала исто толико фудбалера Интера. Шћеповић је лепо проиграо Марковића, коме је пут ка голу олакшала чињеница да су се двојица фудбалера Интера оклизнула. Нажалост, млади репрезентативац Србије није успео да превари и Хандановића. 

20.41 - Тежиште је сада потпуно на половини Партизана. Занети и Переира праве вишак по боковима што уноси додатну пометњу у последњој линији Партизана.  

20.36 - П полуприлика је виђена испред оба гола. Прво је Јојић у пријему избацио свог чувара, повукао је лопту ка голу који чува Хандановић али се у том процесу и изморио па његов ударац није био адекватан. На другој страни свежи Милито је луцидно шутирао, али са подједнаким одсуством конкретног резултата. 

20.32 - Повија се одбрана Партизана под налетима Интера. Интер је поред играча изменио и формацију, и сада далеко више играча Интера учествује у нападу. Лопта је све мање у ногама фудбалера у белим дресовима. 

20.31 - Нова измена у Партизану. Игру напушта капитен Саша Илић, а уместо њега последњих 15-так минута сусрета играће Јојић. Такође измена и у Интеру, и то последња. Уместо Камбијаса, на терену је Дијего Милито. 

20.26 - Партизан у овим тренуцима не делује као екипа која има, пре свега, снаге да са подједнаким квалитетом игра у оба правца. Ако је заиста тако, онда не би требало да чуди подужи период офанзиве неро-азура. 

20.24 - Повређеног Митровића заменио је Шћеповић, који игра своју прву утакмицу у неком европском такмичењу од повреде.

20.18 - Све је мање толико потребне концентрације у игри Партизана. Поново је лопта изгубљена тамо где је то најопасније, испред сопственог гола, па се Интер, ни крив ни дужан, нашао у ситуацији да јуриша ка голу Петровића са вишком играча. Паласио се нашао у улози асистента, а нечувани Касано је промашио "непромашиво". Неопходна је што конкретнија реакција фудбалера Партизана. 

20.12 - Поново грешка црно-белих, и поново прилика за Интер. Смушену реакцију двојице играча Партизана могла је да спаси само иста таква реакција Родрига Паласија. На срећу, управо то се и догодило, јер је Аргентинац шутирао заиста очајно из скоро идеалне позиције. 

20.10 - Интер успева да дође до прилике, али то чини захваљујући грешци, или можда тачније несналажењу, Лазара Марковића. Млади фудбалер је на ивици шеснаестерца лоше примио лопту, коју је затим хитро покупио Жонатан. Готово одмах Жонатан је повратним пасом пронашао Силвестреа, који ипак не шутира довољно добро. 

20.09 - Андреа Страмаћони прави и другу измену. Меч је завршен за талентованог Хрвата Ливају, а на терену се нашао легендарни Хавијер Занети. 

20.06 - Интер показује све знаке екипе која жели да стигне до поготка, али не зна како. Играчи Партизана се сјајно постављају у фази одбране, а посебно импонује ниво самопоуздања који демонстрирају младићи који носе црно-беил дрес. На другој страни, Марковић наставља да се "шета" поред дефанзивније оријентисаних фудбалера италијанске екипе.

20.01 - Почео наставак сусрета. Лопту су са центра извели фудбалери Партизана. Овај рани посед лопте црно-бели су искористили да одмахнаправе притисак на Хандановића. Шутирао је Томић, директно у словеначког голмана. 

19.45 - Фудбал који смо гледали у финишу првог дела сусрета по свему је личио на онај који иначе гледамо у најјачим европским лигама. Партизан је у свему парирао домаћину, који иако ослабљен свакако представља више него респектабилног противника. Партизан није зазирао од поседа лопте, што је можда и најбитније у мечевима оваквог типа, а то се рефлектовало и у броју конкретних прилика које су створили црно-бели. Уводни минути наставка могу се показати пресудним на овом мечу. 

19.34 - Митровић се лепо ослободио Силвестреа на левој страни, па је дефанзивац Интера био принуђен да га рукама заустави на самој ивици казненог простора. Фудбалери Партизана су тражили једанаестерац, али је главни арбитар, сасвим оправдано, досудио само слободни ударац. Томић је лепо шутирао, али је погодио погрешну страну мреже.

19.31 - Кутињо се повредио у претодно описаном дуелу са Остојићем, па је Страмоћони одлучио да га замени. На терену се сада налази Аргентинац са занимљивим имиџом, Родриго Паласио. 

19.30 - Партизан поново долази до полуприлике, Миљковић се добро убацио у шеснаестерац Интера али за више од тога није имао снаге. Његов ударац је, са минимално труда, укротио Хандановић. 

19.28 - Интер користи неопрезност у одбрани Партизана проузроковану већим бројем играча црно-белих на половини домаћег тима. По ко зна који пут Кутињо је био у првом плану, готово да се нашао испред Петровића али је Остојић успео да интервенише и отклони опасност. 

19.23 - Партизан више није равноправан противник, Партизан је већ неколико минута бољи тим на "Ђузепе Меаци". Београдска екипа је поново могла до гола у 23. минуту, али се испред гола Хандановића нису најбоље снашли Митровић и Илић. 

19.21 - Партизан долази до прве прилике на сусрету, и то одличне. Лазар Марковић, вечерас јако добар, је преварио Жонатана и затим интелигентно шутирао из непосредне близине у даљи угао гола Интера. Нажалост, лопту је зауставила статива. 

19.18 - Нико не прави проблема одбрани Партизана као Кутињо. Као неколико пута до сада Бразилац је доста лако успео да се ослободи својих чувара, и затим да проигра надолазећег Касана. Италијански репрезентативац је арогантно покушао петом да пошаље лопту у мрежу.

19.15 - Партизан је успео да дође до даха, али и да успостави равнотежу на терену. Црно-бели и даље не успевају да створе конкретнију прилику. 

19.11 - Српски шампион је одустао од дубљег излажења у фази дефанзиве. Тренутно гледамо релативно густо постављени блок Партизана, уз доста преузимања противничких играча. Није у питању умор, јер се играчи Партизана јако добро крећу, већ претходно договорена тактичка замисао.  

19.08 - Колико је опасан млади Бразилац Кутињо видело се поново у 8. минуту. Лепо је по левој страни прошао Переира, без претходног контакта је "заврнуо" лопту у казнени простор црно-белих одакле је шутирао Кутињо. На срећу, није био прецизан. 

19.04 - Партизан покушава да периодима нешто вишег пресинга изненади задњу линију Интера, и у неколико наврата је у томе и успео. Међутим то са собом носи и одређени ризик, што се видело након продора младог Кутиња. Он није успео да шутне, али јесте Жонатан, али је добро интервенисао Петровић. 

19.01 - Андреа Страмаћони је, какав је иначе његов обичај у европским утакмицама ове сезоне, потпуно "промешао карте". На клупи миланске екипе су сотасли Занети, Самјуел и Дијего Милито, док због повреда изостају Киву, Станковић и Весли Снајдер. На другој страни Владимир Вермезовић је на терен извео мање, више стандардан састав, такође у складу са најавама пред овај сусрет. 

19.00 - Почео меч у Милану.

18.38 - Још двадесетак минута до почетка меча Интер - Партизан. 

18.12 - Мање од сат времена до почетка утакмице. Много полиције и обезбеђења на улазу у стадион. 

17.55 - У групи у којој игра и Партизан, други меч Лиге Европе. од 18 часова играју Рубин и Нефчи.

17.46 - Партизан ће играти у саставу: Петровић. Волков, Иванов, Остојић, Миљковић, Смиљанић, Камара, Л. Марковић, Илић, Томић, Митровић. 

17.45 - Интер: Хандановић, Силвестре, Камбијасо, Хуан, Жонатан, Гуарин, Мудингаји, Переира, Кутињо, Касано, Ливаја.

17.31 - Партизан се једва "докопао" Меаце. Због гужве аутобус остао заглављен у саобраћају.

14.00 - Тридесетак возила полиције и карабињера стигло на Меацу. Безбедносни план је да се направи тампон-зона између навијача Интера и Партизана како би се спречили инциденти. 

15.13 - Италијанска полиција, појачана српским полицајцима, надгледа кретање каравана од 18 аутобуса и аутомобила којим у Милано долазе навијачи Партизана. Полиција у Милану појачала мере опреза. На Меаци се очекује око 2.000 навијача Партизана.

Фудбалери Партизана данас од 19 часова игра са Интером у Милану, у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

Српски шампион је у прва два кола освојио један бод, у ремију са Нефчијем у Београду. Касније је поражен у Казању од Рубина, али оно што не улива поверење јесте чињеница да црно-бели нису успели да затресу мрежу противника.

На другој страни, Интер је лако савладао тим из Азербејџана, али се нису прославили у ремију са Рубином на свом терену.

Ово ће бити седми међусобни дуел Партизана и великана са Ђузепе Меаце, а црно-бели до сада нису успели да савладају тим из Милана. Два пута су се састајали у Купу шампиона 1964. године, два пута су играли у Купу УЕФА 1990. године, а преостала два меча била су пријатељског карактера.

Партизан је претрпео четири пораза, а два сусрета завршена су без победника.

Владимир Вермезовић, тренер Партизана, уверен је да његов тим може да се нада позитивном резултату, али и да не планира да специјално „тумба" тим пред овај сусрет.

„Нећемо много мењати у односу на претходне мечеве, само је голман Стојковић ван екипе због повреде рамена. У четвртак ћемо изаћи са стандардно младим тимом. Ми не умемо другачије, не знамо да се бранимо. Наравно, зависи колико ће нам Интер дозволити, али трудићемо се да играмо нашу игру", истакао је Вермезовић.

Његов колега на другој страни Андреа Страмаћони, супротно најавама у италијанским медијима, не планира да одмара главне играче на овом мечу, тако да треба очекивати исти онај Интер који гледамо у Серији А.

Како то, нажалост, обично бива када Партизан или Црвена звезда гостују у Европи, све очи су упрте понајвише у навијаче. У светлу недавних догађаја у Крушевцу, али и због познатог инцидента у Ђенови, навијачи Партизана биће под посебном присмотром.

Колико озбиљно Италијани приступају организацији ове утакмице говори и чињеница да су се у Милану састали шеф полиције из овог града и начелник управе полиције МУП-а Србије Младен Кулибрк. Меч се сматра „високоризичним", а италијански листови већ данима уназад упозоравају на „страшне" српске навијаче.

Остаје нада да ће вечерас фудбал бити у првом плану и да ће се страх Италијана показати као сувишан.

У другој утакмици групе у Казању састају се Рубин и Нефчи.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара