Барсина црна рупа

Барселона игра, Барселона побеђује, Меси решета противнике. Ипак, није све тако сјајно. Каталонци ове сезоне примају пуно голова, као ретко када. Шпанска "Марка" указује тачно колико, али и како то може да поремети највише аспирације каталонског тима.

Фудбалери Барселоне ове сезоне нижу победу за победом. У осам мечева шпанског првенства имају седам победа уз један реми, док у Европи „гурају" подједнако добро, јер имају две победе у исто толико мечева. Лионел Меси постиже голове готово несхватљивом лакоћом, Ћави и Инијеста су стандардно феноменални, Фабрегас се разиграо, новајлије и фудбалери тек прикључени првом тиму играју као да су део Блаугране годинама.

Ипак, ова Барселона Тита Виљанове се разликује од оне коју је водио, неки тврде и створио, Пеп Гвардиола.

Под Гвардиолом, Барселона је играла знатно чвршћу одбрану, а то поткрепљује и статистика.

Наиме, у 12 службених утакмица ове сезоне Барселона је примила чак 17 голова. У осам досадашњих лигашких сусрета каталонски клуб је примио 11 голова. У исто време сезоне 2011 - 2012. су примили тек пет голова, а дали шест више.

То није све. Барса је у последња три меча у Примери примила невероватних осам погодака. Четири им је дао Депортиво на Ријазору, два Реал у „Ел Класику" и два Севиља на „Санчез Пизхуану". Тако нешто се Барселони није догодило од сезоне 2008 - 2009, када су између 23. и 25. кола токолико голова примили од Бетиса, Еспањола и Атлетика. Треба истаћи, наравно, да говоримо о сезони у којој је Барса ушла у историју као једина екипа икада која је у једној сезони освојила шест трофеја.

Треба истаћи да Барселона игра без стандардног тандема штопера Пике - Пујол, односно јединог којег и има на располагању, заправо. Истина остаје, такође, да докле год феноменални Меси буде наставио да бриљира, Барса нема разлога да брине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво