Дуду - "странац" у Хрватској

Едуардо да Силва открио разлоге због којих није прославио гол против Велса. "Због Мамића се осећам као странац у Хрватској, немам кола, стан и блокиран ми је рачун", каже он. Динамови навијачи честитали Едуарду, јер је "тек сада постао прави Хрват".

Едуардо да Силва, Бразилац који је још као дечачић стигао у Хрватску, где га је под своје узео Здравко Мамић, у последње време не осећа се као Хрват. И то због популарног Мамиња.

Постигао је Дуду гол у победи Хрватске над Велсом, али у његовој прослави (ако се то тако може назвати у његовом случају) видело се да нешто није у реду. А сада и знамо зашто, јер је Едуардо рекао све шта мисли и како се осећа.

"У Хрватској немам ништа. Да не играм у иностранству, био бих у Хрватској сиромашан и гладан..." открива Дуду.

"Сви знају у каквим сам проблемима у Хрватској. Сви знају како више немам стан и ауто на своје име. А онда ме шокирало још нешто. Дошао сам у банку, хтео да подигнем новац са рачуна, али рачун је блокиран. Тада сам схватио да ја у Хрватској, заправо, немам ништа. Не ради се о новцу, ради се о томе да се у Хрватској осећам као странац ", отворио је душу у разговору за Спортске новости.

Између Едуарда и Мамића (званично, Здравковог сина Марија) води се судски процес због уговора о заступању, који је Бразилац потписао пре 11 година и по којем се обавезао да ће старијем Мамићу исплаћивати 20 одсто зараде до краја фудбалске каријере, јер је овај на почетку каријеру уложио у Дудуа и купио му кућу.

Интересантно, Здравко Мамић и Едуардо су се срели очи у очи у Скопљу, када је Мамињо држао мотивациони говор националном тиму, што често ради у Динамовој свлачионици. 

"Наравно да ми није пријатно кад он тако долази и прича, али да будем искрен, нисам баш слушао шта говори", каже Дуду.

Да прича буде још занимљивија, побринули су се навијачи Динама, који већ дуже време бојкотују утакмице Динама баш због Здравка Мамића. Сада су наравно стали на Едуардову страну и честитали му "јер је тек сад постао прави Хрват."

"Док те бивши шверцер не изради за твој тешко зарађени новац, не можеш се сматрати Хрватом. Као што сада сви знамо, ту последњу препреку си савладао па ти честитамо од свег срца", стоји у саоштењу Динамових навијача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво