Читај ми!

Селектор не хаје за критике

"Орлови" су поразима од Белгије и Македоније знатно смањили шансе за пласман на Светско првенство, ипак, Михајловићу не сметају критике јавности. "Мој посао је такав да кад имаш резултат критика је позитивна, а када немаш, критика је негативна", рекао је селектор.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић казао је данас да му не сметају критике јавности после два пораза у квалификацијама за Светско првенство 2014. године.

"Мој посао је такав да кад имаш резултат критика је позитивна, а када немаш, критика је негативна. Тако је свуда. И у Србији у свету. Немам проблем са тим, јер сам се навикао... Не осећам притисак. Знам ко сам, шта сам и како радим. Не може једна утакмица то да промени", рекао је Михајловић.

Србија је у претходна два меча Групе А изгубила у Београду од Белгије са 3:0 и у Скопљу од Македоније са 1:0. "Орлови" су тренутно трећи на табели, са шест бодова мање од Белгије и Хрватске. 

Наредну утакмицу Србија ће играти у марту 2013. године у гостима против Хрватске, а Михајловић је казао да тај меч не мора да буде пресудан.

"Све зависи од резултата. Ако изгубимо, а Белгија победи у Македонији, онда ће њихова предност бити велика. Не размишљамо на тај начин, већ позитивно. Док математички не изгубимо шансу да се квалификујемо, верујемо да можемо у Бразил", казао је Михајловић.

Он је додао да не постоји посебан рецепт за победу против Хрватске.

"Видећемо шта ће бити. То је фудбал. Нико није добио само тактиком. Све је битно.... Важна је и глава, и форма кључних играча", истакао је бивши тренер Фјорентине, Катаније и Болоње.

Михајловић је казао да ће у пријатељској утакмици са Чилеом, 14. новембра у Сент Галену, позвати неке нове играче у национални тим.

"Биће малих промена. Играчи у које сам сигуран неће бити позвани, док ће бити неких нових, углавном офанзивнијих. Још је рано за имена...", рекао је Михајловић.

Он је истакао да не постоје несугласице са искуснијим играчима Браниславом Ивановићем и Александром Коларовом, са којима је имао вербални дуел између утакмица са Белгијом и Македонијом.

"Не постоје несугласице. Ја немам никакав проблем са њима. То је био нормалан разговор. Као што ви (новинари) решавате ствари са уредником, тако и играчи причају са селектором. То је конструктивна критика, за добро свих. Они само треба да раде и слушају селектора. Док тако раде, добро је", казао је Михајловић.

Михајловић је, као и по доласку на место селектора у мају ове године, рекао да ће напустити национални тим ако се не пласира на Светско првенство, иако је председник Фудбласког савеза Србије Томислав Караџић недавно рекао да је циљ пласман на Европско првенство 2016. године, а не на Светско првенство.

"ФСС и треба тако да размишља. Зато смо и ушли у стварање младе репрезентације. Имам уговор на две године и ако се не квалификујемо, ја ћу отићи. То неће бити оставка. Та реч не постоји у мом речнику", истакао је Михајловић.

"Не могу да кажем да долазим у Србију и спремам се за ЕП, а ако се пласирамо на - СП добро је. У тешкој смо ситуацији, али још верујем у успех", додао је он.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво